Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri verklaart gapend gat naar Norris

Oscar Piastri kon tijdens de eerste twee trainingen van de Grand Prix van Singapore het tempo van teamgenoot Lando Norris totaal niet volgen. Volgens de winnaar van de vorige Grand Prix was dit vooral te wijten aan een gebrek van ritme.

Piastri Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri kende een waanzinnig weekend in Azerbeidzjan, waarbij hij zijn teamgenoot Lando Norris overduidelijk de baas was. Na de eerste dag in Singapore zijn de verhouding volledig omgedraaid binnen McLaren, want Piastri kon op het Marina Bay Street Circuit het tempo van zijn teamgenoot totaal niet volgen.

Het weekend begon al slecht voor Piastri, die de openingsfase van VT1 aan zich voorbij moest laten gaan door een probleem met zijn auto. Toen de Australiër eenmaal op de baan was, was het verschil al gemaakt en liep Piastri consequent achter de feiten aan. Toch wil Piastri dat niet als oorzaak aanwijzen voor het gapende gat tussen hem en Norris aan het einde van de tweede training.

"Het was geen ideale start van de dag, maar ik denk niet dat het (probleem uit VT1 red.) echt veel invloed heeft gehad," zo vertelt de 23-jarige bij F1TV. "Het was zeker een moeilijke dag, maar ik denk niet dat het daaraan heeft gelegen. Ik heb moeite gehad om mijn ritme te vinden. Het tempo in de auto ziet er goed uit, maar ik heb het niet goed kunnen benutten. Dus er zijn zeker een paar dingen waar we mee aan de slag moeten."

'Het gat naar Lando is groter dan het zou moeten zijn'

De tweevoudig Grand Prix-winnaar hoopt dat hij die problemen een halt kan toeroepen en 'gewoon' weer mee kan doen aan de kop van het veld: "Ik zit er momenteel gewoon niet lekker bij, om wat voor reden dan ook. Ik had niet het gevoel dat mijn ronde geweldig was, ik heb geen van mijn ronden als geweldig ervaren."

"Dus ik moet gewoon proberen wat meer te vinden, proberen me wat meer op mijn gemak te voelen met de auto, denk ik, dat is waarschijnlijk het eerste wat ik moet doen en van daaruit echt proberen de limiet te vinden", zo vervolgt Piastri. "Ons tempo ziet er niet slecht uit, maar het gat naar Lando is duidelijk groter dan het zou moeten zijn."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Singapore 2024