Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri viert eerste F1-podium ooit in Japan: "Ga me dit nog lang herinneren"

Red Bull viert het constructeurskampioenschap na de Grand Prix van Japan, McLaren viert een dubbel podium, waar Oscar Piastri voor het eerst de ceremonie op het podium mag meemaken met een derde plaats.

Piastri Leclerc Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri heeft voor het eerst in zijn korte Formule 1-carriere een podiumplaats behaald. De Australiër kwam in Silverstone al dichtbij met een vierde plaats - en haalde wel een 'podium' in de sprintrace in België, maar met een tweede startplek in Suzuka had de McLaren-coureur de beste kans met zijn beste startpositie uit zijn carrière. Tijdens de start van de Grand Prix van Japan kwamen zowel hij als teamgenoot Lando Norris net iets beter weg dan polesitter Max Verstappen, maar rookie Piastri moest na de eerste bocht toch een plek aan zijn teamgenoot afstaan.

Beide McLaren-coureurs konden de Red Bull van Verstappen daarna niet meer bijhouden, maar wisten wel een dubbel podium in bijzijn van de Japanse fans te veroveren. En dus ook de eerste podiumplaats voor de 22-jarige Oscar Piastri. Na de race stond hij, zoals altijd, koeltjes voor de camera. Maar hij erkent wel dat het een speciaal gevoel is voor hem: "Ik ga me dit nog heel, heel erg lang herinneren."

"Ik kan het team niet genoeg bedanken dat ze me deze kans gegeven hebben. Er zijn niet veel mensen in de wereld die deze mogelijkheid ooit in hun leven krijgen, en bij mij is het in mijn eerste seizoen gelukt." Hij bedankt nogmaals het team en geeft vervolgens eerlijk toe dat de GP van Japan ondanks het resultaat, niet zijn beste race ooit was: "Maar het was genoeg om aan het einde een trofee te krijgen, dus ik ben super blij."

Er was nog wel een spannend moment voor de Australiërs: "Die move op George (Russell), ik wist dat ik er voorbij moest want anders zou ik een tijd vast komen te zitten, dus dat was close. Maar ons tempo erna was erg sterk en in het tweede gedeelte van de race kwam ik meer in een groove, meer in het ritme, en ons tempo was een beetje beter. Dus ik ben erg blij en ik heb zin om te kijken of ik meer (podiumplaatsen) kan krijgen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore