Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri zet overwinning niet uit het hoofd: "Lange run was erg goed"

Oscar Piastri kon het tempo van Max Verstappen en Lando Norris aan het einde van Q3 niet volgen. Volgens de Australiër ligt dat vooral aan zichzelf, al ziet hij nog wel kansen voor de race.

Piastri FP1 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri leek het hele weekend mee te kunnen strijden om poleposition, maar op het moment suprême liet de Australiër het afweten. Tegen het einde van Q3 kon Piastri het tempo van zijn teamgenoot Lando Norris en Max Verstappen niet volgen. De altijd kritische Piastri draait daar ook niet omheen.

"Ik heb het zelf niet goed genoeg gedaan," zo vertelt Piastri na afloop van de kwalificatie. "Ik denk dat de eerste run (van Q3 red.) vrij solide was maar dat de tweede run niet verliep zoals gehoopt. Dus ja, duidelijk. De auto is erg snel dit weekend. En ja, een beetje teleurstellend dat we niet wat hoger staan, maar we hebben nog steeds een goede raceauto en we kunnen morgen een paar goede punten pakken en hopelijk wat trofeeën."

McLaren introduceert dit weekend een groot nieuw updatepakket en volgens Piastri helpt dat zeker in de strijd met Red Bull: "Ik denk dat de updates doen wat we van ze verwachten. En ja, alles wat je op de auto kunt zetten, vooral als het zo dicht bij elkaar zit, is altijd mooi meegenomen. Zolang het de auto sneller maakt, ben ik tevreden."

Maar maakt hij nog kans op de overwinning? Over het algemeen is inhalen niet makkelijk in Zandvoort, maar toch ziet Piastri kansen: "Dat zit er zeker nog in, ja. Onze lange runs waren erg goed en we zijn de afgelopen weekenden behoorlijk snel geweest. Dus hopelijk gaan we een mooie race tegemoet, kunnen we een goede start maken en zo proberen een paar plaatsen goed te maken."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore