Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Theo Pourchaire

Gewezen F1-coureur geeft droom nog niet op: "Kunnen gekke dingen gebeuren"

Theo Pourchaire won het Formule 2-kampioenschap in 2023, maar een stoeltje in de Formule 1 voor dit seizoen zat er niet in voor de Fransman. Die droom heeft hij echter nog niet opgegeven.

Pourchaire 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Theo Pourchaire zegt dat hij 'geraakt' is door het mislopen van een F1-stoeltje, ondanks het feit dat hij het F2-kampioenschap had gewonnen. Als regerend kampioen slaagde de Sauber-protegé er niet in om een plek bij Stake F1 te krijgen voor het huidige seizoen, terwijl Guanyu Zhou wel opging voor zijn derde jaar. 

Ook bij andere teams in de F1 kwam de Fransman niet in beeld en daarom maakte hij eerst de overstap naar de Super Formula in Japan om al snel de stap naar de IndyCars te maken. Daar reed hij voor McLaren, maar werd hij ook weer snel aan de kant gezet. 

Pourchaire blijft in dienst bij Sauber, dat zich blijft voorbereiden op de komst van Audi in 2026. Voor de line-up van 2025 lijkt het er sterk op dat het team kiest voor Valtteri Bottas, naast de al aangetrokken Nico Hulkenberg. Wederom dus geen plek voor de Fransman die ooit werd getipt als de volgende grote hoop van de Franse autosport.

"Het is moeilijk omdat ik het F2-kampioenschap heb gewonnen, de laatste stap voor de F1", vertelt Pourchaire aan de Speed Street -podcast, gepresenteerd door IndyCar-racer Conor Daly. "Iedereen kijkt naar de Formule 2-coureurs in de F1-paddock. Wie gaan er de komende jaren in de F1 rijden.? Ik had het gevoel dat ik wel in aanmerking kwam, maar niet zo veel, en dat doet best pijn."

"Ik denk dat de deur nog niet dicht is, maar weet je, het is Formule 1, je weet nooit wat er kan gebeuren in de Formule 1-wereld. Je ziet gekke dingen gebeuren, dus ik denk nog steeds dat ik waarschijnlijk een kans verdien, in ieder geval een kans om mezelf te laten zien. Ik ben in gesprek met een aantal andere teams, vooral met het oog op volgend seizoen. Want als ik geen kans krijg in de Formule 1, is IndyCar echt iets wat ik wil doen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel