Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

RB ontkent theorie over aanstellen Red Bull-coureurs

Wie bepaalt er eigenlijk wie de coureurs binnen de Red Bull-familie worden? RB-teambaas Laurent Mekies geeft antwoord in een exclusief interview met RacingNews365.

Ricciardo Canada race
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De positie van zowel Sergio Perez als Daniel Ricciardo was de weken voorafgaand aan de zomerstop veelbesproken. Waren de twee ervaren mannen bezig aan hun laatste F1-races of kregen ze nog langer het vertrouwen? Ze wisten beiden niet geheel te overtuigen in Hongarije en België, maar toch besloot de Red Bull-leiding dat de beide mannen nog sowieso tien races de kans krijgen. "De kaarten worden voor 2025 opnieuw geschud", zo zei Helmut Marko al.

En dus wordt de blik al snel op volgend jaar gericht. Bij het zusterteam van Red Bull, Visa Cash App RB (RB), staan namelijk de nodige talenten in de rij. Niet alleen Liam Lawson wil volgend jaar zijn kans krijgen, ook de kampioenschapsleider in de Formule 2 Isack Hadjar en talent Ayumu Iwasa zouden maar wat graag de kans krijgen. Het is daarbij van belang om te weten dat de coureurs binnen de Red Bull-familie allemaal een contract hebben bij dezelfde werkgever en zo verplaatst kunnen worden.

Heeft één persoon alles te zeggen?

Maar wie maakt de keuze wie de coureurs worden binnen de Red Bull-familie? Helmut Marko heeft heel wat melk in de pap te brokkelen, maar hoeveel invloed heeft RB-teambaas Laurent Mekies? "Hoe graag mensen ook denken dat er één man is die de coureurs kiest... Maar zo is het nooit, in geen enkel team. Tenzij je de eigenaar bent van het team", zo vertelt Mekies in een exclusief interview met RacingNews365. "En zelfs als je eigenaar bent van het team, heb je waarschijnlijk een teambaas die iets wil zeggen", zo zegt hij op een luchtige manier. 

"Maar grappen daargelaten, we hebben te maken met een groep. We zullen discussiëren met onze bazen, met de aandeelhouders en met de Red Bull-familie in bredere zin. We hebben namelijk het geluk om deel uit te maken van die familie, om daar de keuze voor de coureurs uit te maken."

Mekies kan het niet laten om nogmaals te benadrukken hoe het proces rond het benoemen van de coureurs in zijn werk gaat. "Het zal nooit een individuele beslissing zijn. Maar we zullen samen bespreken, wanneer de tijd rijp is, wat we als groep gaan doen met het tweede zitje bij RB. Nogmaals, het is aan de aandeelhouders, zoals waarschijnlijk in elk team het geval is. Ik denk dat bij waarschijnlijk elk team de aandeelhouders betrokken zullen zijn bij zo'n beslissing. Dat is dus ook onze situatie en ik denk dat er alleen maar positieve dingen bij komen kijken."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel