Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB stuurt weg bij Red Bull: "Doen paar dingen goed en veel dingen fout"

Visa Cash App RB-teambaas Laurent Mekies legt in een exclusief interview met RacingNews365 uit wat er zo 'mooi' is aan het op eigen benen staan, nu men wat onafhankelijker van Red Bull opereert.

XPB 1283928 Hi Res
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In een exclusief interview met RacingNews365 gaat RB-teambaas Laurent Mekies in op de vraag wat het team doet om competitiever te worden, terwijl hij ook probeert aan te geven in hoeverre het team nu onafhankelijk(er) opereert van het grote Red Bull Racing.

In het verleden was Toro Rosso/AlphaTauri puur een opleidingsteam voor Red Bull, waardoor talenten als Sebastian Vettel en Max Verstappen ervaring konden opdoen op weg naar het winnen van meerdere wereldtitels met Red Bull Racing. Die filosofie is niet helemaal verdwenen, maar het team is wel meer op eigen benen komen te staan, met als belangrijkste aanwijzingen daarvoor het aanstellen van Mekies als teambaas en Peter Bayer als CEO.

"Het mooie aan dit project is dat we veel vrijheid genieten, waarna we ervoor hebben gekozen die vrijheid ook daadwerkelijk te pakken", aldus de Fransman. "We doen veel, waarbij we een paar dingen goed doen, maar veel dingen ook fout. We voeren veranderingen door en blijven onszelf uitdagen."

"We proberen RB goed te positioneren en dat proberen we snel te doen. Soms vallen we daarbij en soms slaan we de plank mis, dat is zeker zo. Het is nu eenmaal een snelle wereld, eenvoudig, maar uitdagend, maar dat is ook wat bijdraagt aan die buitengewone spirit die er nu in het team heerst."

"We moeten er voor waken dat we de focus op de middellange termijn niet verliezen, terwijl er ook de druk is om op korte termijn goed te presteren."

Evenaring beste resultaat?

RB kende een moeizame start van het seizoen, met P13 van Daniel Ricciardo als beste resultaat uit de eerste twee races. Het team kwam met een zevende plek echter tot leven in Melbourne, waar de basis werd gelegd voor de strijd die nu gaande is voor P6 bij de constructeurs.

Met 34 punten uit de eerste 14 races staat men 7 punten voor op Haas F1 en met Ricciardo die zijn vorm ook wat lijkt te hervinden, maakt RB een goede kans die positie vast te houden. Als men daar in slaagt, is dat een evenaring van het beste resultaat sinds de oprichting van het team in 2006.

"Er zullen altijd moeilijke momenten zijn, maar juist op die momenten moet je dicht bij jezelf en je plannen blijven. We gaan niet op de paniekknop slaan zodra die problemen zich aandienen en ondertussen proberen we hongeriger te zijn dan ieder ander in het vinden van oplossingen."

"Het bouwen of het opnieuw vormgeven van een bedrijfscultuur doe je niet in één dag en we geven met al onze ervaren krachten alles om het voor elkaar te krijgen. We zijn ervan overtuigd dat dit ervoor gaat zorgen dat de rondetijden beter worden. Betere rondetijden worden niet primair veroorzaakt door het hoofd aerodynamica, de technisch directeur of de teambaas. Daar ga je die rondetijden niet vinden."

"Betere rondetijden vind je bij al onze 600 mannen en vrouwen en dat is waarom we zo investeren in onze mensen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel