Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull benadrukt terugval van drie jaar nu 'groter probleem' terugkeert in F1

Het lijkt erop dat het eeuwenoude probleem van vuile lucht in de F1 weer een wezenlijk effect heeft op het racen.

Verstappen GP Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner beweert dat de F1 drie jaar is teruggevallen in de tijd vanwege een steeds groter wordend probleem naarmate de sport dieper in het huidige reglement duikt.

De introductie van de huidige regels voor ground effect aan het begin van 2022 was bedoeld om ervoor te zorgen dat auto's elkaar beter konden volgen en om inhalen te vergemakkelijken.

De regels hebben grotendeels gewerkt, hoewel Red Bull de afgelopen twee jaar de tegenstanders heeft verpletterd door back-to-back constructeurstitels te winnen en Max Verstappen zijn triomf in 2021 heeft bekroond met een hattrick aan rijderstitels.

Maar door de voortdurende ontwikkeling hebben de F1-rivalen van Red Bull het gat aanzienlijk verkleind, waardoor de ploeg uit Milton Keynes steeds meer onder druk komt te staan van McLaren, dat slechts 42 punten achterstand heeft in de teamstrijd.

Horner heeft echter een probleem geïdentificeerd dat volgens hem vooral naar voren kwam in de voorlaatste race van de eerste seizoenshelft in Hongarije. "Als ik naar de coureurs luister, met name tijdens de debriefing, lijkt het erop dat we weer in de richting van 2021 gaan, zij het nog niet zo slecht als in 2021", merkte Horner op in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Het was erg moeilijk om te volgen in de vuile lucht, waarschijnlijk meer dan we hadden verwacht. Het is duidelijk dat naarmate de auto's verder worden ontwikkeld, ze steeds moeilijker te volgen zijn. Dus de vuile lucht wordt een groter probleem."

Ontwikkeling Red Bull 'niet statisch'

Hoewel er op de Hungaroring al upgrades op de auto zaten en de auto een week later opnieuw van specificatie veranderde om zich aan te passen aan de andere eisen van het circuit van Spa-Francorchamps voor de Grand Prix van België, had Red Bull moeite om het maximale uit beide pakketten te halen.

Horner heeft vaak gezegd dat zijn team de piek bereikt als het gaat om ontwikkeling, waardoor het in de klauwen is gevallen van McLaren, terwijl Mercedes nu eindelijk aanzienlijke vooruitgang boekt.

"Als team werken we ongelooflijk hard om de auto te blijven verbeteren", aldus Horner. "Je kunt zien dat iedereen in het team er alles aan doet om onze prestaties als team te optimaliseren, de auto te ontwikkelen en het maximale uit het racen te halen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel