Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull beschermt crashende Perez: "Je kan hem niks kwalijk nemen"

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt gemengde gevoelens over aan de Grand Prix van Mexico. Max Verstappen boekte zijn zestiende zege van het seizoen, maar Sergio Perez viel meteen uit door een harde touché met Charles Leclerc. Toch neemt hij de Mexicaan niets kwalijk.

Perez Leclerc Mexico start crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan de start van de Red Bulls lag het tijdens de Grand Prix van Mexico niet. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen geweldig weg van hun plek, waarna de lokale held de koppositie dacht te pakken in de eerste bocht. Perez kwam bedrogen uit, want polesitter Charles Leclerc kon nergens heen en lanceerde hem. Volgens teambaas Christian Horner was het een ongelukkig moment, zo vertelt de teambaas aan onder meer RacingNews365.

"Twee verschillende gezichten", verwijst hij naar de start. "Het was ontzettend jammer dat we Checo verloren in de eerste bocht. Hij had zijn beste start van het seizoen en een mooie run naar de eerste bocht, met behulp van de slipstream van drie coureurs."

Daarna ging het dus fout. "Je kan het Checo niet kwalijk nemen dat hij de leiding probeert te pakken bij zijn thuisrace. Je moet het denk ik wel een race-incident noemen, want drie in een werkt niet. Leclerc kon geen kant op en remde ook laat. Frustrerend voor Checo en zeer teleurstellend voor zijn fans om hem al in de eerste bocht kwijt te raken."

Red Bull probeerde de RB19 van de Mexicaan nog op te lappen, zodat hij het publiek nog waar voor hun geld kon geven. Het mocht niet zo zijn. "Er was uiteindelijk te veel schade, dus de kans om de race te vervolgen glipte uit zijn handen. De onderkant van de wagen was zeer zwaar beschadigd."

Check hieronder nog eens de start. Het artikel gaat daaronder verder.

Emoties

Perez sloeg op zijn stuur uit frustratie op het moment dat duidelijk werd dat zijn race voorbij was. Later zagen we beelden van Horner die de Red Bull-coureur letterlijk een schouderklopje gaf. De teambaas verklaart wat hij zei en wat er zonder die crash voor Checo in het verschiet had gelegen.

"Het was een zwaar moment voor hem, voor zijn thuispubliek. Hij was heel emotioneel. Wat ik tegen hem heb gezegd? 'Je ging voor de leiding in je thuisrace! Als je dat niet had geprobeerd, dan ben je geen racer'."

"Checo had zonder enige twijfel op het podium gestaan vandaag", vervolgt de Brit. "Een groot verlies voor hem, met een auto die in staat was om naar de top drie te rijden. Als Perez de leiding had gepakt, dan was het een interessante middag geworden, een rechtstreeks gevecht tussen Max en Checo."

Red Bull-zitje op de tocht?

Maar zover kwam het dus niet. Lewis Hamilton reed in Mexico uiteindelijk naar P2 en is Perez tot op twintig punten genaderd in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap. Gaat de coureur die plek nog verliezen?

"Natuurlijk geloof ik in hem. Hij heeft drie races om die tweede plek over de streep te trekken", oordeelt Horner. "Checo heeft wat pech gehad, wat problemen, maar we geloven er nog steeds in dat hij het kan flikken.

Die P2 is overigens geen must, benadrukt de teambaas desgevraagd. "Er zijn veel verschillende omstandigheden geweest. Checo heeft een contract voor volgend jaar en het is onze intentie dat hij in 2024 in onze auto zit. We gaan hem steunen, zo veel mogelijk, maar hij vliegt er niet uit als hij geen tweede wordt."

Tot slot verwacht Horner dat zijn coureur snel weer erbovenop zal komen. "Hij is een mentaal sterk. Daarom zit hij in de auto, hij slaat altijd terug. Hij zet dit om in motivatie. In Brazilië hebben we een sprintrace, in Las Vegas een stratencircuit waar hij altijd goed is en in Abu Dhabi is hij ook altijd competitief."

Check hieronder de reactie van Horner bij Viaplay.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"