Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull en Ford geven update over gloednieuwe motor voor 2026

In 2026 staat Red Bull voor het eerst met een eigen motor op de grid en ook Ford helpt het team met de ontwikkeling. Maar hoe staat het ervoor? De beide partijen geven een update.

Verstappen Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een van de veelbesproken projecten in de Formule 1: Red Bull Powertrains. Het team uit Milton Keynes werkt tot en met 2025 samen met Honda, maar bouwt een eigen motor voor de ingrijpende reglementswijzigingen in 2026. Ford helpt met de ontwikkeling van de hagelnieuwe motor, waar wel wat twijfels over bestaan. Er ontstonden geruchten dat de Red Bull-motor niet goed zou presteren op de testbank. Christian Horner en Ford stellen tegenover Motorsport echter dat alles volgens plan verloopt.

"We halen tot dusver onze eigen doelstellingen en mijlpalen, maar voor iedereen geldt dat we geen idee hebben waar de rest staat", aldus Ford.

Het project zorgt wel voor wat logistieke uitdagingen, vertelt Horner. "We nemen ons lot nu volledig in eigen hand. Naast Ferrari zijn we het enige team in de Formule 1 dat de motor- en chassisafdeling richting 2026 op dezelfde locatie heeft. Zelfs Mercedes heeft twee verschillende vestigingen. Het lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar we denken dat het op de lange termijn voordelen oplevert."

Kennis

Maar hoe kwam Ford eigenlijk bij Red Bull uit? Mark Rushbrook, de topman van Ford, geeft uitleg. "Toen duidelijk werd dat het met Porsche niet zou werken voor Red Bull, heb ik letterlijk het e-mailadres van Christian Horner ontvangen, hem een mail gestuurd en gevraagd 'hey, wil je misschien met ons praten?' Nu zeggen wij niet ‘zo en zo moet je het doen'. Nee, Red Bull is al jarenlang onderdeel van de Formule 1, dus wij vragen vooral wat zij nodig hebben om succesvol te zijn."

Ford draagt wel meer bij dan initieel afgesproken. "Op basis van onze eerste gesprekken zouden we alleen bijdragen aan de elektrische onderdelen van de 2026-motor, maar inmiddels doen we dat ook met de turbo en met testapparatuur voor de verbrandingsmotoren, puur omdat Ford daar toch al kennis of hardware voor in huis had."

Het motto van de beide partijen? "Ons motto moet zijn: underpromise and overdeliver."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel