Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull geeft uitsluitsel over 'geflatteerd' rijden Verstappen

Max Verstappen staat nog steeds ruim aan de leiding van het wereldkampioenschap bij de coureurs, maar is lang niet altijd tevreden met de auto. Stelt de Nederlander de auto misschien mooier voor dan dat die is? Paul Monaghan, de Chief Engineer bij Red Bull, geeft uitsluitsel in gesprek met onder meer RacingNews365.

Verstappen Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen begon het seizoen 2024 ijzersterk. Van de eerste tien races won de Nederlander er maar liefst zeven, maar van de laatste vier Grands Prix wist de Nederlander er geen enkele te winnen. De voorsprong in het rijderskampioenschap op Lando Norris is desondanks nog steeds riant te noemen met maar liefst 78 punten.

Verstappen heeft echter al vaak genoeg kritiek geuit op de RB20 en ziet liever vandaag dan morgen nieuwe updates op de Red Bull komen. Daarbij ziet de drievoudig wereldkampioen de concurrentie ook steeds dichterbij komen. Paul Monaghan, de Chief Engineer bij de Oostenrijkse renstal, denkt echter niet dat de Nederlander de auto mooier voorstelt dan dat die is, zo vertelt hij in een gezamenlijk interview met RacingNews365. Volgens Monaghan hebben bijvoorbeeld McLaren en Mercedes de vorm flink verbeterd.

"Het werk dat in de auto gaat zitten is onwrikbaar. Als we terugkijken naar vorig jaar, dan is dat de lat die we onszelf hebben opgelegd. We hebben ons tot doel gesteld om overal een bescheiden tijdsvoordeel te hebben en dat door te zetten. En dan wordt het nu een beetje krapper. Max denkt daar misschien wel over na, maar ik denk niet dat Max het flatteert. Als hij harder pusht om een resultaat te halen, omdat anderen dichterbij zijn, dan is dat toch de aard van de competitie, nietwaar?"

Sergio Perez

Monaghan is daarbij ook te spreken over de prestaties van Sergio Perez in de kwalificatie voor de GP van België, de laatste race voor de zomerstop. De Mexicaan kende een aantal mindere races, maar krijgt toch het vertrouwen van de leiding van Red Bull Racing.

"Het was geweldig om te zien dat Checo het zo goed deed, om zijn auto na de kwalificatie op de tweede plek op de grid te zetten. Het was geweldig voor hem en geweldig voor het team. Ik zag in die debrief een coureur die in zichzelf gekeerd was, en dan denk je: 'dat is goed voor je maat, goed gedaan'. Er zijn veel criticasters. Hij was de enige die het kon tegenhouden en dat heeft hij goed gedaan."

Dan duikt Monaghan dieper in de kwalificatie van Perez. "Ik vond dat er veel moed voor nodig was om in een natte kwalificatie naar buiten te gaan en dat te doen, dus hopelijk put hij daar veel troost uit en houdt hij het vol. Hij kan het ook. Geen een van de coureurs is een slungel, als ze dit niveau bereiken", zo sluit het Red Bull-kopstuk af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel