Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull geheimzinnig over cruciaal onderdeel McLaren en Mercedes

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner kan het niet langer ontkennen: de concurrentie heeft echt een voorsprong in handen. Toch denkt de Brit wel te weten waar dat aan ligt.

Verstappen Norris Race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull en Max Verstappen zijn er niet in geslaagd om een vierde overwinning op rij binnen te slepen in Zandvoort. Bij de start van de race leek het er nog even op dat de Nederlander zijn thuispubliek reden kon geven om te juichen, maar de snelheid van de McLaren-bolide van Lando Norris zorgde ervoor dat de droom van de Nederlandse fans als sneeuw voor de zon verdween.

Maar hoe kan het dan toch dat die McLaren-bolide zoveel sneller is dan de auto van Red Bull? Die vraag zal bij de Oostenrijkse renstal al vaker aan bod zijn gekomen de afgelopen weken, maar teambaas Christian Horner heeft wel een idee. Tegenover onder meer RacingNews365 legt de Brit zijn gedachtegang uit.

"McLaren heeft natuurlijk een tijdje geleden al grote stappen gezet en hun auto zag er in Zandvoort echt indrukwekkend uit, vooral met Lando Norris achter het stuur. Dus wij moeten vooral uitzoeken waar het bij ons precies mis gaat, zodat we daar weer aan kunnen werken. Het is niet zozeer het geval dat wij performance verliezen, maar eerder dat de concurrentie meer kan vinden dan wij op dit moment kunnen."

"Ik denk dat de voorvleugel in dat opzicht een cruciaal onderdeel is, want het lijkt er echt op dat McLaren en Mercedes daar vooral veel verder in zijn dan wij. De manier waarop zij hun voorvleugel gebruiken is gewoon volledig anders ten opzichte van onze aanpak. Als je bijvoorbeeld naar de hoek van die voorvleugels kijkt, zie je dat het er echt heel anders uit ziet dan die van de rest van de grid."

Verstappen moest de overwinning uiteindelijk dus aan zich voorbij laten gaan, maar teamgenoot Sergio Perez had het ook niet makkelijk. Horner steekt de Mexicaanse coureur echter een hart onder de riem. "Ik vind dat hij een keurige race reed. Zijn pace was prima gedurende de race, maar de pace die Sainz liet zien was gewoon van een ander niveau... Op een bepaald moment reed hij zelfs de snelste ronde! Maar Sergio startte vanaf P5 en eindigde uiteindelijk op P6, dus uiteindelijk gewoon een keurige race van hem."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"