Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull maakt duidelijke keuze voor Verstappen

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn verwikkeld in de strijd om zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap. Helmut Marko laat in ieder geval duidelijk weten dat de prioriteit ligt op de rijderstitel van Verstappen.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voorsprong van Red Bull Racing in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap was riant, maar is de afgelopen tijd flink teruggelopen. Na de Grand Prix van Italië staat de Oostenrijkse renstal nog slechts acht punten voor op McLaren, terwijl Lando Norris steeds meer aandringt bij Max Verstappen. De voorsprong van de drievoudig wereldkampioen is nog steeds groot, maar met 62 punten niet meer zo riant als een paar races geleden.

Terwijl Red Bull-adviseur Helmut Marko natuurlijk hoopt dat de problemen bij de eigen renstal snel zijn opgelost, viel het ook op dat de Oostenrijker positief was over de prestaties van Ferrari en McLaren op Monza. Waarom had hij zoveel sympathie voor de concurrentie? "Omdat het resultaat van geen van beide slecht voor ons was. Ondanks onze wanprestatie heeft Max nog steeds 62 punten voorsprong. Maar die voorsprong kan snel slinken, als we zo doorgaan", zo stelt Marko tegenover oe24.

Als de verslaggever van het Oostenrijkse medium stelt dat Red Bull nog steeds Verstappen heeft als uitstekende coureur, waarbij je je eigenlijk niet kunt voorstellen dat hij een voorsprong van meer dan 60 punten verliest aan Norris, heeft Marko zijn antwoord paraat. "Als we hem geen bestuurbare auto geven en nog een paar keer zo'n prestatie leveren, dan is alles mogelijk."

In het constructeurskampioenschap ziet het, zoals eerder gememoreerd, een stuk minder rooskleurig uit. Dat heeft vooral te maken met de mindere prestaties van Sergio Perez sinds de Grand Prix van Emilia-Romagna, waardoor de Oostenrijkse renstal kostbare punten heeft verloren. Is dat kampioenschap überhaupt nog te redden? "Checo is niet slecht, hij is gewoon langzamer. Maar de prioriteit is natuurlijk dat Max het coureurskampioenschap wint", waarbij Marko dus duidelijk aangeeft dat ze gaan voor de rijderstitel en het constructeurskampioenschap ondergeschikt vinden.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel