Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Red Bull neemt beslissing over toekomst Ricciardo

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda blijven teamgenoten bij RB tot ten minste het einde van het jaar, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Lawson Tsunoda Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

RacingNews365 heeft begrepen dat het personeel van Red Bull en RB is meegedeeld dat Daniel Ricciardo en Yuki Tsuonda het seizoen samen afmaken. Het nieuws werd intern tegelijkertijd gecommuniceerd met het nieuws dat Sergio Perez teamgenoot blijft van Max Verstappen tot het einde van het F1-seizoen 2024.

Tsunoda's positie bij RB was nooit in gevaar, maar de slechte start van Ricciardo leidde tot speculaties dat hij misschien plaats moest maken voor reservecoureur Liam Lawson, die indruk maakte toen hij vorig seizoen de Australiër verving. Er is nog steeds een testsessie met eerdere auto's (TPC) op Imola op woensdag voor Liam Lawson en Daniel Ricciardo, plus de geplande RB-filmdag met de auto van dit jaar.

Ricciardo bevestigde tegenover de media, waaronder RacingNews365, dat hij waarschijnlijk 'een paar rondjes zal rijden' in de 2022 AlphaTauri naast de Nieuw-Zeelandse reservecoureur van Red Bull. 

Naar verluidt gaat het wel om iets meer dan dat, want waarom zou je zomaar een filmdag afwerken in een auto van twee jaar oud? Dat heeft qua content geen toegevoegde waarde. RacingNews365 heeft dan ook begrepen dat er op woensdag wel degelijk een belangrijke ochtend op het programma staat. Dit dan met het oog op 2025, als Sergio Perez ongetwijfeld opnieuw beoordeeld gaat worden en ook de line-up van RB is nog niet bevestigd.

Vergeet ook niet dat Red Bull op korte termijn aan Lawson moet laten weten wat de plannen zijn met hem. Als men hem immers niets kan bieden, is hij vrij om zijn heil ergens anders te zoeken. Een evaluatie van zijn huidige vorm, gespiegeld aan de ervaring van Ricciardo, kan een belangrijke leidraad vormen voor een keuze van Red Bull.

De AT03 is de meest recente auto waar je reglementair onbeperkt mee kan testen en extra bijkomstigheid voor deze specifieke test? Beide coureurs hebben niet tot nauwelijks ervaring met de bewuste auto, waardoor een gelijk speelveld wordt gecreëerd voor een eerlijke vergelijking.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel