Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull onthult: Hamilton informeerde dit jaar naar F1-zitje naast Verstappen

In 2023 heeft Lewis Hamilton, voordat hij zijn nieuwe Mercedes-contract tekende, geïnformeerd bij Red Bull of ze geïnteresseerd waren in zijn diensten.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een zeer competitieve periode bij Mercedes gaat het nu minder voor Lewis Hamilton. Inmiddels heeft hij al twee jaar geen race gewonnen. Hij tekende in augustus een nieuw contract bij het team van Toto Wolff, maar niet voordat zijn management goed rond zich heen had gekeken.

Dat onthult Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met The Daily Mail. Het management van Hamilton informeerde dit voorjaar nog naar de mogelijkheid op een Red Bull-avontuur voor de 38-jarige Brit. Zonder succes, want bij het team van Max Verstappen is men tevreden met de huidige stand van zaken.

"Door de jaren heen hebben we verschillende gesprekken gehad met Lewis over een Red Bull-zitje. Zijn management heeft ons door de jaren heen meerdere keren benaderd. Het meest recent was dat begin dit jaar, toen men peilde of er eventueel interesse was bij Red Bull in zijn komst."

Ferrari

Maar die interesse was er dus niet. Niet alleen Red Bull werd gepeild, ook in Maranello kreeg men een telefoontje bij Ferrari en daar bleef het volgens Horner niet bij.

"Lewis heeft ook met John Elkann gesproken, de voorzitter van Ferrari. Dat waren volgens mij serieuze gesprekken. Dat was ergens rond de GP van Monaco. Er waren zeker gesprekken, misschien zelfs ook met teambaas Fred Vasseur. In ieder geval met Elkann."

Maar Hamilton en Verstappen in een team, dat gaat in ieder geval bij Red Bull nooit gebeuren. Niet zolang Horner daar met de scepter zwaait. "Ik zie het niet gebeuren dat Lewis en Max naast elkaar goed gaat. Die dynamiek zou niet kloppen. We zijn 100% blij met hetgeen dat we in huis hebben", aldus de teambaas.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel