Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull onthult reden voor aanblijven Perez, wijst naar 'geweldige vaardigheden'

Red Bull hield in de zomerstop vast aan Sergio Perez, ondanks een zeer slechte periode. Dat had ook te maken met de geplande Grands Prix in Azerbeidzjan en Singapore, zo onthult Helmut Marko.

Perez Baku FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull staat voor een immense taak in de laatste acht races. Het team uit Milton Keynes is afgezakt in de pikorde en moet alle zeilen bijzetten om McLaren en Ferrari van zich af te houden in het constructeurskampioenschap. Het hielp niet mee dat Sergio Perez een dramatische periode kende voor de zomerstop, maar Red Bull besloot hem toch te behouden. Helmut Marko legt uit dat het ook te maken had met de stratencircuits in Azerbeidzjan en Singapore.

"Dat was ook een van de redenen waarom we op Checo bleven vertrouwen", vertelt Marko tegenover Kronen Zeitung. " Op moeilijke stratencircuits als Bakoe en Singapore, waar hij twee jaar geleden won, kon hij keer op keer zijn geweldige vaardigheden tonen."

Marko vindt Red Bull echter niet de favoriet in Azerbeidzjan. "McLaren is sinds Miami sterk geweest op elk circuit, met elke bandencompound, dus ze zijn zeker de kanshebber voor de overwinning. Bakoe zou echter ook bij Ferrari kunnen passen en als we geluk hebben, heeft Mercedes ook een goede dag." 

Marko verwijst zo naar de mogelijkheid dat Mercedes en Ferrari punten van McLaren afpakken. Het team uit Woking staat nog maar acht punten achter Red Bull in het constructeurskampioenschap.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x