Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull onthult torenhoog prijskaartje van RB17

Red Bull Racing heeft eerder deze vrijdag de gloednieuwe hypercar gepresenteerd. Maar hoeveel geld moet je nu precies neerleggen om een van de exclusieve exemplaren te bemachtigen? Teambaas Christian Horner onthult het duizelingwekkende bedrag.

SI202407110435 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er is een hele tijd aan gewerkt en het resultaat mag er uiteindelijk ook zeker zijn: de RB17, de hypercar van Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft de hypercar gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed. In de tweezitter zit een V10-motor en er kunnen topsnelheden worden bereikt tot 350 kilometer per uur.

Maar hoeveel kost de RB17 dan precies? Red Bull-teambaas Christian Horner weet het wel. "Het kost iets minder dan 6 miljoen pond", zo vertelt Horner tegenover verschillende media, waaronder RacingNews365. Omgerekend komt dat neer op een kleine 7.1 miljoen euro.

In totaal worden er slechts vijftig exemplaren worden verkocht van de peperdure auto, die zo dicht mogelijk in de buurt moet komen van de performance als in de Formule 1. "Er zijn een aantal iconische eigenaren die op de lijst staan", zo geeft de Red Bull-teambaas in ieder geval aan.

"Ik weet niet zeker in welke categorie de auto zou kunnen racen, maar het zou natuurlijk geweldig zijn om die auto vooraan in Le Mans te zien rijden. Ik denk dat de Aston Martin Valkyrie volgend jaar in Le Mans rijdt. Dus als dat kan gebeuren, zou het geweldig zijn om te zien", aldus Horner.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel