Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull pinkt een traantje weg na Mercedes-crash Hamilton en Russell

Teamgenoten die elkaar er in de race af tikken. Wat er in de openingsronde van de GP van Qatar met George Russell en Lewis Hamilton gebeurde, is de grootste nachtmerrie van elke teambaas. Het team van Red Bull weet maar al te goed hoe het voelt als teamgenoten elkaar raken....

Verstappen Russell Hamilton Qatar start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018. Voor vele Red Bull-fans hoeft hier eigenlijk geen verdere uitleg aan toegevoegd te worden. De race in Bakoe was dé race waarbij Red Bull-teamgenoten Daniel Ricciardo en Max Verstappen elkaar van de baan af tikten. Een dag die Red Bull-teambaas Christian Horner vandaag de dag ongetwijfeld nog steeds uit zijn geheugen probeert te wissen.

Het overkwam Mercedes deze zondag ook, niet voor het eerst. In navolging van enkele clashes tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de periode 2014-2016, was het nu George Russell die er samen met Hamilton afvloog. Horner leeft mee met Toto Wolff en consorten. "Als team wil je dit nooit zien gebeuren", reageert de Brit op het voorval, terwijl de journalist die naar de situatie vroeg opmerkt dat er een kleine glimlach op het gezicht van de Red Bull-teambaas verschijnt.

Mercedes-crash krijgt een staartje

De Mercedes-coureurs mochten de Grand Prix van Qatar zondag als tweede en als derde aanvangen, achter de Red Bull van Max Verstappen. Zowel Lewis Hamilton als George Russell hadden een goede start, maar bij het ingaan van de eerste bocht besloot Hamilton buitenom Russell in te proberen te halen, waarnaar ze elkaar raakten en de baan af vlogen.

Waarom? Omdat hij betere banden had, maar daar had hij uiteindelijk niets meer aan. Horner vermoedt dat het voorval zeker nog een staartje gaat krijgen. "Het enige wat je altijd aan je teamgenoot vraagt, is om elkaar de ruimte te geven. En het ziet ernaar uit dat dit zondag niet is gebeurd. Maar ja, ik ben er zeker van dat zij daar een interne discussie over gaan hebben."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"