Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull-teambaas Horner hard aangepakt: "Dit is gewoon onprofessioneel"

Waarom heeft Christian Horner deze week in de media geroepen dat Lewis Hamilton met hem contact had opgenomen voor een F1-zitje? Het zorgt voor veel rumoer en niet iedereen neemt het de Red Bull-teambaas in dank af.

Verstappen Horner Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het onderwerp van gesprek dit weekend in de Formule 1-paddock zijn de geruchten over Lewis Hamilton, die aangeklopt zou hebben bij Red Bull voordat hij een nieuw Mercedes-contract tekende. Voor de camera van Viaplay probeert teambaas Christian Horner, die het verhaal eerder deze week via de Britse media de wereld in slingerde, de keutel nog ietwat in te trekken.

"Dit verhaal veroorzaakt veel rumoer voor iets wat zo onschuldig is. Ik ken Lewis' vader al vele jaren, al voordat Lewis in F1 zit. Af en toe wissel je dan wel eens berichten uit, of felicitaties en soms stel je dan ook wel eens een vraag. Ik heb geen idee wat het management van Hamilton in gedachten had, maar er was natuurlijk geen stoeltje vrij bij Red Bull voor 2024. Ik zou mijn werk niet goed doen en Lewis' management ook niet als ze geen contact zoeken. Lewis heeft al twee jaar niet gewonnen, dus vroeg of laat zal de meest succesvolle in de geschiedenis gefrustreerd raken."

Niet chic

Aan tafel bij Viaplay vindt Christijan Albers de acties van Horner verwerpelijk. Volgens de voormalig coureur zoekt de Red Bull-teambaas alleen maar aandacht. "Ik vind dit gewoon onprofessioneel. Het is gewoon helemaal niet nodig. Ten eerste heeft Horner zijn eigen line-up, met Max, en Hamilton gaat nooit de race aan om naast Verstappen te komen rijden. Je doet dat als coureur niet, want je zit allebei op hetzelfde niveau. Een team als Ferrari kan ik me nog voorstellen (dat Hamilton daar bij aanklopt, red.)."

Terug naar de actie van de teambaas. "Horner heeft dit niet nodig. Dit is weer echt snakken naar publiciteit. Dan zegt hij 'ja het is allemaal zo opgeblazen', maar dan moet je het gewoon niet zeggen. Stel je daarnaast eens voor dat het wel waar zou zijn, dan is het toch niet chic om naar buiten te brengen dat een coureur contact met je heeft opgenomen terwijl hij heeft getekend bij een ander team? Dat is echt sneaky en ik vind het echt not done, serieus."

Bekijk de laatste reactie van Horner en de reactie van Albers hieronder.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel