Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull twijfelt: "Hebben volledige impact van onze straf nog niet gezien"

Red Bull kan weer vrijuit aan de slag voor 2024, want de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet is verlopen. Toch denkt teambaas Christian Horner dat de gevolgen nog tot uiting moeten komen.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In 2022 ontstond er een heuse rel rondom Red Bull. Het team uit Milton Keynes had een jaar eerder, in het eerste kampioensjaar van Max Verstappen, de budgetlimiet overschreden en kreeg een fikse straf van de FIA. Red Bull moest zeven miljoen dollar neertellen én kreeg 10% minder tijd in de windtunnel en voor computersimulaties. Op 26 oktober 2023 was de straf voorbij, maar volgens teambaas Christian Horner is het nog een vraagteken in hoeverre het probleem ook daadwerkelijk voorbij is.

"We hebben de volledige impact van de straf nog niet gezien", begint Horner zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365. "Het heeft duidelijk invloed gehad op de ontwikkelingstijd die we dit jaar hebben kunnen inzetten. Gelukkig begonnen we met een sterke auto aan het seizoen en konden we het overgrote deel van de tijd in volgend seizoen steken."

Horner looft de werkwijze van de FIA

Horner is blij met hoe de regels rondom de budgetlimiet nu worden gehanteerd. "Ik denk dat de regel evolueert. Het blijft een ingewikkeld verhaal, maar de mate van nauwkeurigheid van de FIA is fenomenaal. Ze hebben ons de gehele zomer gescreend en gecontroleerd en ik denk dat de FIA daar ook weer lering uit heeft getrokken."

Waar de FIA vooral wat van opsteekt? "Elke bedrijfsstructuur is anders, waardoor het controleren van de regels nog complexer wordt. Het is ook van invloed of je bijvoorbeeld een dochteronderneming hebt. Toch blijf ik vinden dat de FIA goed werk heeft geleverd in de afgelopen twaalf maanden", sluit Horner af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel