Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull verklaart totale ommekeer bij Verstappen na matige trainingen

Zowel in VT2 als VT3 stond Max Verstappen niet bovenaan het scorebord. Sterker nog, in VT3 was de naam van de Nederlander niet eens in de top vijf te vinden. Toch domineerde hij de kwalificatie. Hoe dan? Helmut Marko verklaart.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Van een derde plaats in VT2 naar een zesde plaats in VT3, gevolgd door een dominante kwalificatie. Max Verstappen wist samen met zijn team toch de boel op de rails te krijgen en naar de poleposition te rijden.

Na afloop is Helmut Marko bij Sky Sport heel blij met die prestatie, maar hij had het niet aan zien komen. Waar kwam dit vandaan? "Onze engineers hebben een ongelooflijke prestatie geleverd. Ze hebben in de minimale speelruimte die ze hebben om iets te veranderen geweldig werk geleverd."

"En toen zette Max ook nog een geweldige prestatie neer! Ik had het nooit gedacht en mijn voorspellingen waren helemaal verkeerd, maar ik geef graag toe dat ik het mis had. Daar ben ik blij mee, dat ik het zo mis had, aangezien dit het resultaat nu is!"

Lage temperaturen

De vraag is nu: wat is er van VT3 naar de kwalificatie veranderd? Aan het begin van de zaterdagmiddag was Verstappen namelijk nog steeds ver verwijderd van zijn concurrenten. Marko vertelt wat er veranderd is. "Een combinatie van aerodynamica en mechanische grip. De temperatuur heeft ons natuurlijk ook erg geholpen, want de temperaturen op de baan zijn met meer dan tien graden gedaald en dat zorgde ervoor dat ons hele pakket beter tot zijn recht kwam."

De wijzigingen die op weg naar de kwalificatie werden doorgevoerd, werden volgens Marko zelfs al gedaan met een start verder naar achteren in het achterhoofd. "We wilden dat de wijzigingen die we doorvoerden geen effect hadden op onze topsnelheid. Daar wilden we niets van verliezen, omdat we er vanuit gingen dat we niet vooraan zouden starten. Met die topsnelheid zouden we dan in kunnen halen."

Maar uiteindelijk zal Verstappen de GP van Abu Dhabi toch vanaf de eerste startplek aanvangen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024