Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull verklaart waarom Lawson niet bij Williams instapt

De deur van Red Bull Racing naar Williams leek open te staan voor Liam Lawson, maar uiteindelijk stapte Franco Colapinto in bij het team uit Grove. Helmut Marko legt nu uit waarom Lawson die stap niet heeft gemaakt.

Lawson FP3 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant bezegelde met zijn keiharde crash in de derde vrije training voor de GP van Nederland zijn lot bij Williams. De Amerikaan miste de kwalificatie door die flinke crash, maar stapte nog wel in bij het team uit Grove tijdens de race op de zondag. Sargeant reed vrij anoniem rond en finishte op P16. Teambaas James Vowles had vervolgens niet lang nodig om de beslissing te nemen dat Sargeant de deur werd gewezen.

Tegelijkertijd met het nieuws dat Sargeant dit seizoen niet meer instapt tijdens een Grand Prix bij Williams, werd aangekondigd dat de Argentijn Franco Colapinto de vervanger van de Amerikaan is. Dat is toch enigszins verrassend, zeker gezien het feit dat ook meer ervaren namen zoals Mick Schumacher en Liam Lawson klaar leken te staan. De deur vanuit Red Bull Racing om Liam Lawson uit te lenen aan Williams leek daarbij toch zeker open te staan.

"Het hangt van de voorwaarden af en als we hem terug nodig hebben, dat we hem vrij snel terug kunnen krijgen. Als ze volgend weekend een coureur nodig hebben, zouden we daar open voor staan. Maar dat is meer een vraag voor Williams dan voor ons om daar antwoord op te geven", zo liet teambaas Christian Horner zich al ontvallen na de GP van Nederland. Uiteindelijk koos Williams ervoor om Colapinto in de auto te zetten.

Volgens Kleine Zeitung zijn er in ieder geval wel intensieve gesprekken gevoerd tussen de twee teams over een leendeal. "Maar we wilden de optie behouden dat hij beschikbaar zou zijn wanneer we hem nodig hebben", zo vertelt Helmut Marko tegenover diezelfde publicatie. Dan gaat de Oostenrijker nog even in op de positie van Lawson. Hij benadrukt namelijk dat Lawson in 2025 'zeker' in de F1 zal rijden. En waar dan? "Waarschijnlijk niet voor Sauber", waarmee ook duidelijk lijkt te zijn dat de Nieuw-Zeelander gewoon bij de Red Bull-familie blijft.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel