Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull-voordeel is weg voor Perez: "Dat maakte alles wat makkelijker"

Sergio Perez weet zich verzekerd van in ieder geval nog tien wedstrijden bij Red Bull Racing, ook al kende de Mexicaan een teleurstellende GP van België. Voormalig F1-coureur Stoffel Vandoorne en Le Mans-grootheid Tom Kristensen proberen erachter te komen waarom Perez het niet voor elkaar lijkt te krijgen.

Perez Belgium FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez kent zeker niet de meest gelukkige periode uit zijn Formule 1-carrière. Hij heeft duidelijk veel moeite met de RB20, crashte een paar keer op knullige wijze in de kwalificatie en stond in China voor het laatst op het podium. In België kende hij een prima kwalificatie, maar Perez zakte in de race weg naar P7.

"Het was een vrij teleurstellende race. Ik denk dat hij er in de eerste stint een beetje bij bleef. Maar zodra de eerste pitstop achter de rug was, werd het gat ronde na ronde steeds groter", zo vertelt voormalig F1-coureur Stoffel Vandoorne in de F1 Nation-podcast. "Hij bewees Max Verstappen dus ook geen dienst. Op een gegeven moment denk ik dat het team het spelletje waarschijnlijk wat beter had kunnen spelen om Max de ruimte en de schone lucht te geven. Zo had hij een undercut kunnen plaatsen op sommige coureurs waar hij mee aan het vechten was."

Wat is dan het probleem waar Perez mee te kampen heeft? Is het een gebrek aan vertrouwen? "Waarschijnlijk, maar het is de hele omgeving. Als het in je hoofd komt dat je het moeilijk hebt, dan doe je het niet goed. Wat moet je beter doen? Soms overrijd je de auto teveel, omdat je het goed moet doen. En dat kan je soms echt hard raken", aldus Tom Kristensen, negenvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans.

Vandoorne neemt het dan weer over. "Ik denk dat het spel ook gewoon is veranderd. Je hebt nu vier teams die heel dicht bij elkaar staan en met elkaar vechten. Eerder had Red Bull zo'n voordeel. Zelfs al zat hij wat achter Max, dan had hij nog steeds P2 in handen. Nu zitten al deze auto's binnen een paar tienden van elkaar. Als je er dus een beetje naast zit, sta je ineens op P8. Ik denk dat het grote voordeel voor Red Bull Checo ook een beetje heeft geholpen. Dan wordt alles wat makkelijker, omdat je je alleen maar hoeft te concentreren op je teamgenoot. Je hebt dan niet te maken met de druk van al die anderen om je heen."

Kristensen weet in ieder geval dat de concurrentie nu één doel voor ogen hebben. "Alle andere teams kunnen de glorie ruiken van het afpakken van de constructeurstitel van Red Bull. Er is niets meer dan ze willen doen."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel