Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull wijst naar 2025 voor oplossing op stratencircuits: "Schop onder de kont gekregen"

Stratencircuits, het blijft een probleem voor Red Bull. Technisch directeur Pierre Waché verwacht echter dat het team pas in 2025 een oplossing kan doorvoeren.

Verstappen FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull had de voorbije jaren altijd een auto die om de overwinning kon strijden. Op stratencircuits was het echter vaak een ander verhaal, mede door problemen met hobbels en kerbstones. Zo kwam Max Verstappen er vorig jaar niet aan te pas in Singapore en kende hij recent nog veel problemen in Monaco. Technisch directeur Pierre Waché tempert de verwachtingen rond een snelle oplossing. 2025 moet uitkomst bieden.

"We hebben dat aspect afgelopen winter niet helemaal verbeterd zoals we hadden verwacht", vertelt Waché tegenover Motorsport.com. "We hebben in Monaco een schop onder de kont gekregen, dat is gewoon de realiteit. Ik denk dat we het probleem op stratencircuits wel beginnen te begrijpen, al betekent dat nog niet dat we meteen kunnen leveren. We hopen het in de toekomst in ieder geval te verbeteren, vooral met de auto voor volgend jaar."

Waché legt uit waarom het lastig is om gedurende het seizoen zo'n groot probleem aan te pakken. "Je moet de auto nogal veranderen. Tijdens het seizoen is dat lastig, alhoewel we wel kleine verbeteringen door kunnen voeren doordat we een bepaalde tendens zien. Maar grotere verbeteringen op dit vlak zullen vooral van de nieuwe auto moeten komen."

En kan dat ook zonder de sterke punten van Red Bull te beïnvloeden? "Ik denk dat we het kunnen verbeteren zonder de rest te beïnvloeden, ja. Het is alleen wel een fundamenteel onderdeel van het concept van de auto", sluit Waché af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Singapore 2024