Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

'Rinus VeeKay verliest IndyCar-stoeltje'

Slecht nieuws voor Rinus van Kalmthout: de IndyCar-coureur moet vertrekken bij Ed Carpenter Racing. Zijn aflopende contract wordt daar niet verlengd en dus komt hij zonder stoeltje te zitten.

VeeKay Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Het IndyCar-seizoen is pas net afgelopen, maar volgens De Telegraaf weet Rinus van Kalmthout (in de Verenigde Staten beter bekend als Rinus VeeKay) al dat hij volgend seizoen niet voor het team van Ed Carpenter Racing zal rijden. 

Na vijf seizoenen lijkt er dus een einde te komen aan de samenwerking tussen de beide partijen, want het team zou Van Kalmthout recent verteld hebben dat zijn aflopende contract niet verlengd wordt. Het niet verlengen van het contract van de Nederlander zou mogelijk een financiële reden hebben, aldus de publicatie. 

Van Kalmthout maakte in 2020 zijn debuut voor het team en wist in de afgelopen vijf jaar een overwinning binnen te slepen, evenals vier podiumplekken en twee polepositions. Uiteindelijk sloot hij het IndyCar-seizoen in 2024 als dertiende af, nadat hij de voorgaande jaren twee keer als twaalfde en twee keer als veertiende eindigde. 

Er is tot dusver nog niets bekend over de toekomst van Van Kalmthout, al zal hij zijn IndyCar-carrière ongetwijfeld willen vervolgen. 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na uitstekende kwalificatie Verstappen in Singapore