Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg waarschuwt McLaren in titelstrijd: "Weet nooit of je een tweede kans krijgt"

Ondanks de nog altijd aanwezig voorsprong van Max Verstappen, ligt voor McLaren de weg naar twee wereldtitels in 2024 open. Nico Rosberg vindt dat het team niet te voorzichtig moet zijn.

Verstappen Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar de een huilt, lacht de ander. De problemen voor Red Bull stapelen zich op, terwijl bij McLaren alles wat het aanraakt in goud lijkt te veranderen. Bij de volgende GP in Azerbeidzjan kan McLaren al Red Bull van de troon stoten in de strijd om de constructeurstitel. De achterstand is immers maar acht punten. En houdt de huidige malaise bij Red Bull aan, dan is een voorspong van 62 punten van Max Verstappen op Lando Norris allerminst een zekerheid voor de wereldtitel, ondanks dat er nog maar acht races te rijden zijn.

Sky Sport-analist Nico Rosberg vindt dat McLaren wel wat meer bravoure mag tonen in deze strijd. Het komt volgens de wereldkampioen van 2016 namelijk niet zo vaak voor dat je de kans krijg op twee wereldtitels. Zeker niet voor een team als McLaren. "Ze moeten ongeduldig zijn, want ze hebben gewoon een kans op het constructeurskampioenschap en het coureurskampioenschap. Ze ruiken een echte, echte kans. En je weet niet hoe volgend jaar gaat zijn", zegt Rosberg in de Sky Sports-podcast.

"Mercedes kan er dan staan, of Ferrari kan doorgaan met de vooruitgang die ze nu geboekt hebben. Je kunt dus gewoon niet geduldig zijn en denken van: 'oh laten we het opbouwen voor volgend jaar'. Ik denk echt dat Mclaren ongeduldig moet zijn en het moment moeten grijpen en alles maximaliseren. Val Red Bull aan op hun zwakke plekken en ga ervoor. Je weet nooit of je een tweede kans krijgt."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel