Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg wijst 'symbolisch' moment aan voor Red Bull-malaise: "Wat is daar aan de hand?"

Red Bull Racing kende zeker geen gelukkige race op Monza en van P6 en P8 zullen Christian Horner en Helmut Marko zeker niet blij worden. Daarbij komt zelfs dat het in de pitstraat fout ging, daar waar Red Bull toch oppermachtig is. Nico Rosberg spreekt van een symbolisch moment.

Verstappen Race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was een moment dat we de afgelopen jaren bijna nooit zagen: problemen voor Red Bull Racing in de pitstraat. De pitcrew zorgde er de afgelopen jaren met de stabiele prestaties vaker voor dat Max Verstappen posities wist te winnen. Maar in Monza ging het bij de eerste stop gelijk mis bij Verstappen.

Toen de Nederlander binnenkwam, kreeg de pitcrew de rechterachterband niet van de auto af, waardoor er kostbare seconden werden verloren. Na luttele tellen lukte dat wel, maar toen was het kwaad al geschied. De teller bleek onverbiddelijk en Verstappen stond 6,2 seconden stil, terwijl dit gemiddeld vier seconden korter is.

Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016, deelt zijn uitgesproken mening over dit incident. "Red Bull verprutst hun pitstops nooit, ze zijn daar perfect in. Het is bijna symbolisch dat de pitstop fout ging. Wat is daar in vredesnaam aan de hand?", zo is de duidelijke vraag van Rosberg bij Sky Sports F1. "En Max heeft een achterstand van 38 seconden op de Ferrari en de McLaren. Is dat niet ongelofelijk? En ze weten niet eens waarom. Het is een wending die niemand had kunnen voorspellen en die het alleen maar spannender maakt." 

Rosberg vervolgt: "Ik denk dat het (verschil) niet zo extreem is zoals hier. Ik denk dat ze in de volgende paar races veel beter terugkomen in de mix. Want laten we niet vergeten, in Zandvoort waren ze nog steeds erg sterk en finishten ze als tweede, maar ze zijn toch de weg kwijtgeraakt. En ik weet niet zeker of ze het zo snel kunnen omdraaien."

Bekijk hieronder de slechte pitstop van Verstappen!

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel