Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant werd op opvallende wijze verrast met eerste F1-punt

Logan Sargeant behaalde zijn eerste WK-punt in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij was alleen nergens meer op het circuit te bekennen toen deze informatie bekendgemaakt werd.

Sargeant Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant was tot voor kort onderdeel van het groepje ongelukkige coureurs dat in 2023 nog geen WK-punten in de Formule 1 gehaald had. Maar hier kwam in Austin tijdens zijn thuisrace verandering in.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten liep de Williams-coureur met de twaalfde finishplek in eerste instantie WK-punten mis, maar nadat Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd werden schoof de Amerikaan op naar de tiende positie en sleepte hij officieel zijn eerste WK-punt in de Formule 1 binnen.

"James belde me"

Toen een aantal uur na de race in Austin bekend werd dat er een Ferrari en een Mercedes van de lijst geschrapt waren, was Sargeant inmiddels al niet meer aanwezig in de paddock. "Ik was al al halverwege mijn reis naar Florida", zo laat hij in Mexico aan de pers weten. Hij was onderweg naar huis om familie en vrienden te bezoeken toen hij opeens een belangrijk telefoontje ontving: "James (Vowles, red.) belde me. Ik had al een voorgevoel, want iemand had me eerder al een bericht gestuurd dat er een hoorzitting was, of zoiets."

Het WK-punt is de kers op de taart van een erg goed weekend, volgens de rookie: "Ik was al erg blij met de race die we hadden. Ik had het gevoel dat ik heel goed gepresteerd had. En dat ik dan een punt, en het team drie punten, op dit moment in het kampioenschap kan halen, is een mooie kleine bonus na een goede zondag", aldus de Williams-coureur.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel