Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Schumacher geeft balende Norris ongevraagd advies: "Dat kan hij wel gebruiken"

Lando Norris zat in zak en as na de Grand Prix van België. De Brit verpestte opnieuw zijn start en zag Max Verstappen ondanks een gridstraf verder uitlopen in het kampioenschap. Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft een advies voor Norris.

XPB 1296716 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Lando Norris draaiden de afgelopen races uit op een teleurstelling. De Brit was regelmatig de snelste coureur van het veld, maar liep veel punten mis door mislukte starts en een teamorder in Hongarije. Ook in België ging het mis. Norris schoot van de baan, moest met een undercut van titelrivaal Max Verstappen dealen en eindigde achter de Red Bull-coureur op de vijfde plaats. Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher vindt de fouten onverklaarbaar.

"Als coureur ben je altijd vooral boos op jezelf als je fouten maakt", stelt Schumacher bij Sky DE. "Hij had een gemiddelde start, maar rijdt om onverklaarbare redenen van de baan. Dus hij was logischerwijs gefrustreerd. Zijn teamgenoot staat voor hem, dat helpt natuurlijk ook niet. Lando weet waarschijnlijk zelf niet eens waarom hij van de baan schoot, of hij had geen grip aan de voorkant. Dat zijn natuurlijk allemaal kleine dingen die een grote impact hebben. Het kan gebeuren, maar het zou niet moeten gebeuren."

Schumacher maant Norris dan ook tot actie. "Hij moet het dringend veranderd, want anders haalt de relatief koele Piastri hem op een gegeven moment in als hij het allemaal aan elkaar knoopt in de races. Een samenwerking met een mental coach kan helpen voor meer zelfvertrouwen en om rustiger te worden. Ontspanningsoefeningen helpen ook. Je doet het bijvoorbeeld met gekozen muziek, je concentreert je op iets. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Sommige coureurs hebben het niet nodig, maar Lando kan denk ik wel wat steun gebruiken."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel