Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher trekt snoeiharde conclusie over titelstrijd Verstappen: "Red Bull is klaar!"

Sinds de Grand Prix van China is het alleen maar bergafwaarts gegaan met Red Bull. De grote voorsprong is als sneeuw voor de zon verdwenen en de GP in Italië was voorlopig het dieptepunt van het seizoen. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher kan dan ook niets anders dan een snoeiharde conclusie te trekken.

Verstappen Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Italië was misschien wel het typerend voor het seizoen dat Red Bull momenteel doormaakt. Met meer vraagtekens dan antwoorden stond men na afloop van de race te pers te woord en Max Verstappen liet meermaals blijken absoluut niet tevreden te zijn met de huidige ontwikkelingen rondom zijn RB20. De regerend wereldkampioen uitte zelfs openlijk zijn vrees voor beide wereldkampioenschappen.

Ook voormalig F1-coureur en hedendaags analist Ralf Schumacher ziet het maar somber in voor de Oostenrijkse renstal. Bij Sky DE velt hij een snoeiharde conclusie over de toekomst van Red Bull: "Eerlijk antwoord? Dit komt niet meer goed. Voor mij is het team (Red Bull red.) voorlopig klaar. Er heerst onzekerheid en er zullen nog meer koppen gaan rollen vanwege die onzekerheid en omdat ze ontevreden zijn."

"Vervolgens moet men eerst gaan opbouwen met nieuwe mensen en met de mensen die nog overblijven. Dat komt natuurlijk vanuit alle kanten onder een enorme druk te staan," aldus de zesvoudig GP-winnaar. "Dit gaat een kettingreactie veroorzaken. En dat zijn allemaal factoren die nu meespelen. De Formule 1 gaat daar te snel voor."

Downforce

Ondanks het feit dat er nu een aantal circuits aankomen waar downforce belangrijk is, verwacht Schumacher niet dat de problemen ineens opgelost zijn: "We gaan natuurlijk dadelijk naar circuits met meer downforce, wat ze schijnbaar beter ligt. Maar ook daar blijft dit probleem terugkomen."

Volgens Schumacher is Max Verstappen dan ook niet langer de topfavoriet voor de titel. De Duitser is van mening dat Lando Norris nu de favoriet is: "Zo zie ik het ja. Ook in het constructeurskampioenschap. Maar ook voor de derde plaats wordt het spannend, want Mercedes en ook Ferrari in goede weekenden zitten in de mix. Die pakken allemaal punten af (van Red Bull red.)."

"Hij (Verstappen red.) is op dit moment ver verwijderd van de tweede plaats," zo vervolgt Schumacher. "En je moet één ding niet vergeten. Hoe hoger de druk, hoe meer fouten ze maken. Ze hebben nu fouten gemaakt bij de pitstop, waarna Verstappen zei: 'Kijk nu alsjeblieft uit, er is iets aan de hand!' En ik heb zelden een team gezien dat tijdens het seizoen zo achteruit is gegaan. Ik kan geen enkel ander voorbeeld bedenken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel