Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Schumacher wijst naar mogelijke Sainz-twist na 'grote Audi-knal'

Audi treedt in 2026 toe tot de Formule 1, maar anderhalf jaar voor de entree zijn er nog volop wisselingen in de top. Mattia Binotto staat over een paar dagen aan het roer van het Formule 1-project, waarbij hij zomaar eens een belangrijke rol kan spelen in de keuze voor de tweede rijder voor volgend jaar bij Stake F1.

Het was toch een grote verrassing: Audi zet twee topmannen aan de kant om vervolgens Mattia Binotto aan te trekken. De voormalig teambaas van Ferrari wordt Chief Operating en Chief Technical Officer bij het Formule 1-project van Audi, waarbij hij deel uit gaat maken van het managementteam van Sauber Motorsport AG. Daar tegenover staat het vertrek de CEO van Sauber, Andreas Seidl, en de Chief Representative bij het Formule 1-project van Audi, Oliver Hoffmann.

"Het is een hele grote knal. Om voor de start van personeel te wisselen, is erg interessant. Ik ben nieuwsgierig", zo vertelt Ralf Schumacher bij Sky DE. "Audi is er in ieder geval in geslaagd om met Binotto een ervaren man binnen te halen en en dat is belangrijk. Je moet je er alleen bewust van zijn dat constante wisselingen op managementniveau geen goede zaak is in de Formule 1. Het is geen bedrijf, maar een Formule 1-team", stelt de Duitser.

Ook al is hij nieuwsgierig, hij kan de beslissing naar eigen zeggen maar moeilijk begrijpen. "De beslissing om Seidl binnen te halen werd onder andere omstandigheden genomen. Hij was een CEO en, zoals vaak het geval is, haal je de mensen binnen die je kent. Je wil je eigen omgeving creëren. Er waren waarschijnlijk ook spanningen. Hoffmann, die nu ook weg moet, probeerde Seidl intern te verdrijven. Ik kan me voorstellen dat deze strijd ook heeft geleid tot de beslissing. Ik denk ook niet dat het bekend was. Het is ook erg verrassend voor Seidl, dat weet ik zeker. Binotto is zeker iemand die het goed kan doen, maar dit is ook een enorme taak voor hem."

Volgens Schumacher kan de komst van Binotto ook gevolgen hebben voor het tweede zitje bij het toekomstige fabrieksteam van Audi. Dan wijst de Duitser vooral naar Carlos Sainz. "Hij (Binotto) is een trouwe fan en ook een vriend van Carlos Sainz. Dat kan ook nog politiek op de achtergrond zijn geweest. Dat ze zeggen: we willen graag deze persoon en deze persoon om ons te ondersteunen. En die twee kennen elkaar van Ferrari en hebben heel prettig samengewerkt. Dat is waarschijnlijk waar de wind vandaan zal waaien."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel