Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Spektakel in de VS: Titanenstrijd Verstappen versus Hamilton in Austin

Het Formule 1-seizoen 2021 gaat voor altijd de geschiedenisboeken in als één van de spectaculairste ooit. Max Verstappen en Lewis Hamilton voegden tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten een nieuw hoofdstuk toe aan dat boek.

Verstappen & Hamilton VS 2021
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De strijd om de wereldtitel is ongemeen spannend in 2021. Max Verstappen en Lewis Hamilton geven elkaar geen duimbreed toe en de strijd is voor aanvang van de Grand Prix van de Verenigde Staten zeker nog niet beslist. Het weekend op het Circuit of the Americas blijkt opnieuw een waar spektakelstuk te worden. Verstappen eist op zaterdag poleposition op voor zijn naaste rivaal en doorbreekt zo het momentum van Mercedes. Hamilton en Valtteri Bottas wisten namelijk de races in Rusland en Turkije te winnen.

Verstappen raakt bij de start wel meteen het initiatief kwijt. Hamilton komt beter van zijn plek en perst zijn Mercedes voorbij de Red Bull van de Nederlander. Ondertussen komt het iets verderop in het veld tot een felle strijd tussen Carlos Sainz, Lando Norris en Daniel Ricciardo. Het drietal wisselt de gehele ronde van rangorde, maar Ricciardo komt uiteindelijk als winnaar uit de bus. Daarna lijkt de race zich rustig voort te bewegen. Niets blijkt minder waar.

Check hieronder de start. Het artikel gaat daarna verder.

Verstappen de strategische winnaar

Verstappen duikt in de elfde ronde naar binnen om naar de harde band te wisselen. Hamilton volgt drie rondjes later en raakt de leiding zo weer kwijt. De timing van de verschillende pitstops blijkt cruciaal te zijn, want Hamilton rijdt langer door wanneer Verstappen in ronde 29 opnieuw de pits induikt. De Nederlander komt zestien seconden achter zijn Britse rivaal naar buiten, maar weet in vijf rondjes het gat te verkleinen naar elf seconden. Voor Hamilton is dat het signaal om zijn tweede stop te maken.

Daarna zijn de rollen weer omgedraaid. Hamilton heeft versere banden onder zijn auto zitten en kruipt stukje bij beetje naar de achtervleugel van Verstappen toe. De latere wereldkampioen weet zijn Pirelli's echter maximaal te managen, waardoor Hamilton pas in de voorlaatste ronde tot op een seconde is genaderd. Precies op dat moment rijdt de Haas van achterloper Mick Schumacher voor de neus van Verstappen, die bijna smeekt of de wedstrijdleiding daar iets aan kan doen.

Het blijkt niet de beslissende factor te zijn. Verstappen kan Schumacher in de laatste sector passeren en mag als extra cadeautje ook nog eens de DRS activeren op het rechte stuk. De Nederlander trekt op die manier weer een beetje weg bij Hamilton en stelt met een foutloze laatste ronde de zege veilig. Als kers op de taart vergroot Verstappen zijn voorsprong in het wereldkampioenschap naar twaalf punten. De overwinning blijkt cruciaal te zijn, omdat het gat voor de laatste race in Abu Dhabi precies nul punten bedraagt. De afloop is welbekend...

Bekijk de laatste ronde van de race hieronder!

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel