Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Steiner deelt theorie over worstelingen Perez bij Red Bull

Guenther Steiner heeft aangegeven wat in zijn ogen de redenen zijn voor de matige vorm die Sergio Perez op dit moment laat zien bij Red Bull.

Perez Spa
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waarom wil het op dit moment maar niet lukken met Sergio Perez bij Red Bull? In de podcast van RacingNews365.com doet Guenther Steiner een gooi naar het hoe en waarom. 

Hij sluit in ieder geval direct uit de dat de auto van Red Bull debet is aan de struggles: "Vandaag de dag veranderen er maar weinig zaken wezenlijk aan de auto. Die zijn gelijk aan elkaar. En áls er al een keer maar één exemplaar is van een update, dan wordt zoiets duidelijk gecommuniceerd. Dat is niet iets wat je achter kan houden. Die tijden zijn voorbij."

"Dergelijke zaken verlopen geheel transparant binnen een team. Het zijn allemaal gevestigde namen die goed werk leveren. Daar zit niks bij (wat niet in de haak zou zijn, red.)."

Dan kan er dus nog maar één conclusie getrokken worden: "Het is echt de coureur. En het is denk ik iets mentaals. Er komt wat stress bij kijken en als je dan bedenkt hoe weinig er voor nodig is om drie à vier tienden langzamer te zijn, dan is het begrijpelijk dat het je even aan vertrouwen ontbreekt. Je voelt dat je altijd onder druk staat, iedereen kijkt naar je en iedereen levert commentaar."

Dat commentaar komt dan vooral op de maandagen, weet Steiner. "Ik bedenk me op maandagen altijd hoe zeer het bezit van je moet nemen als je weer van alles leest en hoort na een slecht weekend of als je weer verslagen bent door je teamgenoot. Het grijpt je, tenzij je echt heel erg sterk in je schoenen staat."

"Maar dat is dan ook het verschil tussen de goede coureurs en de écht goede coureurs. De écht goede coureurs, de wereldkampioenen, die voelen dat niet."

Steiner had verwacht dat Red Bull er misschien voor zou kiezen om Perez en Daniel Ricciardo van zitje te laten wisselen, om zo te kijken wie een geschiktere kandidaat zou zijn voor 2025, maar zo ver kwam het dus niet. Steiner verwacht ondertussen niet dat Perez nog op zal krabbelen.

"Dat denk ik niet nee, maar mijn ongelijk is al vaker bewezen. We dachten ook met zijn allen dat hij de zomerstop niet zou overleven, maar hij is er nog steeds bij. Ik gun hem ook het allerbeste. Ik gun hem niks slechts, want ik heb als coureur heel veel respect voor hem."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel