Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Steiner geeft Norris ongevraagd advies: "Dat helpt hem niet"

Lando Norris kennen we allemaal als een zelfkritische coureur en dat lijkt soms te ver door te slaan. De oud-teambaas van Haas, Guenther Steiner, geeft de Brit dan ook advies in een exclusief interview met RacingNews365.

Norris FP1 Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren-coureur Lando Norris is de grootste uitdager van Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel bij de coureurs. Als het dan niet van een leien dakje gaat, dan kijkt Norris al snel naar zichzelf en komt de zelfkritische Brit naar boven. Vooral aan het einde van 2023 was hij kritisch op zichzelf en die Norris zagen we de laatste races voor de zomerstop ook. En dat terwijl zijn teamgenoot Oscar Piastri juist een tegenovergesteld karakter heeft.

Dat ziet de oud-teambaas van Haas, Guenther Steiner, ook. Hij prijst in ieder geval de langdurige toewijding aan de rijders. "Ik denk dat het heel slim was wat ze met de coureurs hebben gedaan. Ze hebben voor heel jonge coureurs gekozen", zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365. "Als je voor een rookie kiest, gaat het normaal gesproken mis. De risico's zijn groot, omdat je niet weet hoe ze zullen presteren. Maar ze hebben het met beide coureurs juist en ze zijn erg goed. Als karakter zijn ze wel totaal verschillend."

Toch heeft Steiner wel een advies voor een van de twee, namelijk Norris. "Ik denk dat Lando niet zo zelfkritisch moet zijn, want ik denk niet dat het hem helpt. Je moet kritisch zijn, maar je hoeft je niet te verontschuldigen. We maken allemaal fouten, het is gewoon een kwestie van doorgaan."

Vergelijking

Dan richt de voormalig teambaas van Haas zich op Piastri. "Ik ben niet verbaasd dat hij is wie hij is. Hij is bijna introvert en zegt niet veel. Hij is altijd heel kalm, ik denk dat hij een heel goede kerel is. Je ziet dat hij wordt omringd door Mark Webber. Mark heeft hetzelfde meegemaakt toen hij jong was. Hij kwam uit Australië naar Europa, vocht alle gevechten uit, terwijl hij samenwerkte met Flavio Briatore."

"Hij geeft nu al zijn ervaring aan Oscar en neemt alle bullshit bij hem weg en zal zeggen: 'concentreer jij je maar op het racen, ik regel de rest wel'. Ik denk dat de manier waarop ze het opzetten erg goed is. Ik zeg altijd dat je omgeving heel belangrijk is om je werk te doen. Dat iedereen om je heen in je gelooft en er voor jou is. Hopelijk kan Lando daar ook iets mee. Dat hij zegt: 'oké, ik heb een fout gemaakt. De volgende keer doe ik het niet meer.'"

"Maar je hoeft je niet altijd te verontschuldigen, want de enige die je beschadigt, ben je zelf. Natuurlijk beschadigt het ook het team, maar hij komt er wel uit, want hij is erg getalenteerd."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel