Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Steiner had uitbarstingen Verstappen anders aangepakt: "Max is een slimme jongen"

In een speciale podcast van RacingNews365 is Guenther Steiner te gast. De voormalig teambaas van Haas heeft zo zijn theorie over waarom Max Verstappen in Hongarije zo enorm uit zijn slof schoot.

Verstappen Hamilton Hungary
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner denkt dat de recente tirade van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Hongarije zijn veroorzaakt doordat de regerend wereldkampioen nu 'druk' voelt van zijn eigen team. Het prestatievoordeel van Red Bull verdween de laatste weken als sneeuw voor de zon, waarbij met name Mercedes en McLaren het team uit Milton Keynes onder druk beginnen te zetten. Terwijl Verstappen nog steeds met 78 punten aan de leiding gaat in het coureurskampioenschap, heeft McLaren de voorsprong van Red Bull in de constructeursstand teruggebracht tot 42 punten. 

Het was echter in Hongarije, de voorlaatste ronde voor de zomerstop, waar Verstappen voor het eerst wat scheurtjes liet zien. Van begin tot eind was Verstappen extreem kritisch op zijn team, zijn tegenstanders en de stewards. Het zorgde voor crisisberaad bij Red Bull. Christian Horner en Helmut Marko handelden het incident na de race achter de schermen af, maar Steiner had dit anders aangepakt.

"Ik zou hebben geprobeerd hem te kalmeren, want hij voelt nu de druk", zo vertelt Steiner in een speciale podcast van RacingNews365.com. "Je moet er altijd aan denken dat agressiviteit tegen hem hem nog meer van streek zou hebben gemaakt. Hij moet nu weten dat hij de rest van het seizoen niet meer de dominante auto heeft. Dit was een uitbarsting en ik weet zeker dat Christian en Helmut Marko na de race met hem hebben gesproken over wat hij niet goed deed."

"Max is een slimme jongen en ik denk dat de emoties hem parten hebben gespeeld. Want als je gewend bent om te winnen, niet altijd maar wel vrij dominant, en je staat ineens onder druk, dan moet je iets anders doen", aldus de voormalig teambaas.

Verstappen heeft Red Bull nodig

Verstappen heeft wel eens eerder uitgehaald via de boordradio, maar de agressie zoals die in Hongarije te horen was, was ongekend. Steiner vindt het begrijpelijk dat Verstappen op zo'n ongebruikelijke manier reageerde nu zijn dominantie en die van Red Bull ten einde lopen. Maar ondanks dat vind Steiner dat de drievoudig wereldkampioen niet mag vergeten dat hij de steun van het team nodig heeft. 

"Je haalt gewoon alles uit de kast. Want kun je je voorstellen hoe je je zou voelen als je op deze golf zit, alles goed gaat en het dan allemaal, ik zou niet willen zeggen dat het stopt, maar je niet lekker in je vel zit?", vraagt Steiner zich af. "Je moet vechten voor elk klein beetje dat je kunt. Elk klein foutje maakt het moeilijker en hij liet het gewoon los. En ik denk dat hij na de race tot de conclusie kwam dat ik me anders moest gaan gedragen, want je hebt altijd een team nodig.

"De coureur is heel belangrijk, maar hij maakt deel uit van een groot team. Als het team niet achter je staat, kan een coureur niets doen. Ik denk dat hij heeft nagedacht, dat hij met Christian en Helmut heeft gepraat en dat zij hem dat hebben uitgelegd, en dat hij daardoor compleet anders aankwam in Spa", aldus de Italiaan.

			© XPBimages
	© XPBimages

Verstappen titelrisico

Hoewel Verstappens capriolen op de radio in Boedapest niet ideaal waren voor Red Bull, zorgde het wel voor een indrukwekkende hoeveelheid mediaverkeer. Fans deelden allemaal hun mening over het gedrag van Verstappen via verschillende sociale mediaplatforms, wat aanzienlijke views opleverde voor de F1. 

Hoewel dit positief is voor het publiek, gelooft Steiner niet dat het goed is voor de sport zelf. Als Verstappen in de tweede helft van het seizoen nog meer momenten beleeft zoals in Hongarije, dan ziet Steiner de wereldtitel nog wel eens aan de neus van Verstappen voorbij gaan.

"Laten we hopen dat het zo blijft", zei Steiner, verwijzend naar het kalme karakter van Verstappen tijdens de Grand Prix van België. "Ik weet niet of het voor het vermaak beter is dat hij teruggaat naar hoe het vroeger was, maar we moeten niet aan onszelf denken, we moeten aan de sport denken. Als hij rustig blijft, kan hij nog steeds het kampioenschap winnen. Maar als hij acties onderneemt zoals tegen Lewis in Boedapest, kan hij de titel zeker verliezen."

Bekijk hieronder de volledige podcast met Guenther Steiner!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel