Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Steiner over Ferrari-move Hamilton: "Dan wordt hij voor eeuwig herinnerd!"

Lewis Hamilton maakt volgend jaar de overstap naar Ferrari, waarmee er een einde komt aan zijn langdurige, succesvolle samenwerking met Mercedes. Guenther Steiner vindt dat Hamilton zich niet van de wijs moet laten brengen door de recente successen van Mercedes, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Hamilton Silverstone race
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner gelooft dat Lewis Hamiltons overstap naar Ferrari een kans is voor de Brit om 'voor altijd herinnerd te worden'. Hamilton zal in 2025 samen met Charles Leclerc bij het Italiaanse team gaan rijden, waarmee er een einde komt aan zijn langdurige samenwerking met Mercedes.

Tijdens zijn periode bij het team van Toto Wolff won Hamilton zes wereldkampioenschappen en 84 races, waarmee hij uiteindelijk uitgroeide tot de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de Formule 1. Hamilton's beslissing werd wereldkundig voor de start van dit seizoen en na veertien races bevindt Mercedes zich in een goede positie (het team won drie van de laatste vier races), terwijl Ferrari juist worstelt met de vorm.

Steiner beweert dat de 39-jarige Hamilton zich niet mag laten meeslepen door het verschil in prestaties tussen de twee teams. "Ik denk dat Lewis genoeg vertrouwen heeft", vertelt Steiner in een exclusief interview met RacingNews365. "Hij heeft de beslissing genomen, hij weet dat hij deze niet kan veranderen. Concentreer je op wat komen gaat en heb er geen spijt van. Je kunt het toch niet meer veranderen. Je moet je richten op het volgende: 'hoe kunnen we bij Ferrari hetzelfde behalen als bij Mercedes en daar winnen'."

Steiner wijst op erfenis

Hamilton mikt bij Ferrari op een nieuwe kans in de titelstrijd, nadat hij sinds 2021 niet meer in de race is geweest voor een titel. De wijziging van de reglementen voor 2026 biedt Ferrari de kans om de nieuwe cyclus met voorsprong te beginnen en Hamilton een auto te bieden die in aanmerking komt voor een strijd om het kampioenschap.

Hoewel Hamilton al ongeëvenaard succesvol is in de F1, zal hij voor altijd herinnerd worden als hij nog meer triomfen beleeft bij Ferrari, zegt Steiner. "Kun je je voorstellen dat hij begint te winnen bij Ferrari, zoals hij nu doet bij Mercedes? Wat een held zal hij zijn voor de wereld! Ik bedoel, hij is zonder twijfel al een legende, maar als hij Ferrari naar een wereldkampioenschap leidt, en ik denk dat dat zijn droom en reden is om daarheen te gaan. Dan zal hij voor altijd herinnerd worden."

"Hij denkt dus natuurlijk: 'wat als?'. Maar het ontbreekt hem niet aan zelfvertrouwen. Na zeven keer wereldkampioen te zijn geweest, denk ik dat hij zich in een goede positie bevindt."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel