Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2024

Stewards vellen oordeel over incident Piastri, Leclerc en Ricciardo

Na de derde vrije training voor de Grand Prix van Italië moesten Oscar Piastri, Charles Leclerc en Daniel Ricciardo zich bij de stewards melden wegens een incident. Uiteindelijk wordt er geen verdere actie ondernomen.

Piastri FP2 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de derde vrije training op Monza moesten Oscar Piastri, Charles Leclerc en Daniel Ricciardo zich bij de stewards melden. Aanleiding was een incident na Lesmo 2, waar Ricciardo op snelheid aankwam en Piastri op het laatste moment wilde uitwijken. De Australiër deed dat echter zodanig abrupt dat hij bijna Leclerc van de baan reed. De Monegask probeerde Piastri net aan de rechterkant in te halen.

Uiteindelijk hebben de stewards besloten om geen verdere actie te ondernemen. Het incident wordt afgedaan als een misverstand, omdat Piastri en Leclerc hebben verklaard dat ze allebei de goede intentie hadden om aan de kant te gaan. Er volgt dus geen gridstraf of boete.

Ook Lance Stroll kwam onder het vergrootglas te liggen na de derde vrije training, maar de Canadees kreeg ook geen straf. Hij schoot in bocht 4 van de baan, maar kwam niet op de juiste manier terug het circuit op. Uiteindelijk besloten de stewards om geen straf uit te delen. 

Sergio Perez en Franco Colapinto hadden ook bij de stewards moeten verschijnen, omdat zij de instructies van de wedstrijdleiding niet gevolgd zouden hebben. Een besluit is echter uitgesteld en de coureurs moeten zich nu na de kwalificatie melden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel