Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Strijd om deze felbegeerde F1-stoeltjes losgebarsten

Carlos Sainz was de spil in Silly Season en nu de Spanjaard zijn keuze voor 2025 heeft bepaald, zou het zomaar eens kunnen zijn dat de hele stoelendans zeer snel voorbij is. De strijd om de vier overgebleven stoeltjes voor 2025 is namelijk in volle gang.

XPB 1265652 Hi Res
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Silly Season begon dit jaar eerder dan ooit het geval was. Lewis Hamilton stak het lont in het kruitvat om vervolgens voor maandenlange speculaties op de rijdersmarkt te zorgen. De zevenvoudig wereldkampioen stapt zelf na twaalf jaar bij Mercedes over naar Ferrari. Daardoor werd Carlos Sainz al vrij snel de spil in Silly Season voor 2025.

Andere coureurs wilden niet wachten op de onzekerheid op de rijdersmarkt en kozen ook al vrij snel eieren voor hun geld. Zo ging Nico Hulkenberg naar Stake F1/Audi en koos Fernando Alonso ervoor om bij Aston Martin te blijven. Inmiddels zijn er al heel wat stoeltjes bezet voor 2025, maar vier zitjes moeten nog officieel worden verdeeld: Mercedes, Visa Cash App RB (RB), Alpine en Stake F1 hebben allemaal nog één plekje over.

Het meest begeerde zitje dat nog over is voor 2025 is ongetwijfeld de vrijgekomen plek van Lewis Hamilton. Daar waar Mercedes in het begin van dit jaar opnieuw een moeizaam seizoen leek door te maken, heeft Mercedes de reglementen eindelijk door en hebben ze zelfs drie van de laatste vier races gewonnen. Met 2025 in aantocht en gelijk het laatste jaar van de huidige reglementen, lijkt er een ultieme kans te liggen om te strijden om de beide titels.

Andrea Kimi Antonelli lijkt echter zeker van zijn plekje volgend jaar bij de Zilverpijlen. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft lang gewacht, maar de opties vielen langzaam allemaal af, waarbij de talentvolle Italiaan de enige overgebleven coureur is. De geruchten doen de ronde dat Antonelli tijdens de Grand Prix van Italië over ruim twee weken wordt aangekondigd als Mercedes-coureur.

Stoelendans bij Red Bull & RB?

Bij RB is er een heuse tweestrijd losgebarsten, met daarbij nog twee coureurs die hopen op een kans door onvoorziene omstandigheden. Daniel Ricciardo mag nog tien wedstrijden laten zien wat hij waard is, waarna zijn contract afloopt bij het zusterteam van Red Bull. Hij zal normaal gesproken met Liam Lawson moeten uitvechten wie er naast Yuki Tsunoda komt te zitten in 2025.

Maar het een en ander kan veranderen door de situatie bij Red Bull Racing. Ook Sergio Perez mag in ieder geval het jaar 2024 afmaken bij de Oostenrijkers, maar Helmut Marko gaf al een waarschuwing af. "De kaarten worden voor 2025 opnieuw geschud." Mocht Red Bull afscheid willen nemen van de Mexicaan, dan zou het zomaar kunnen dat Lawson wordt doorgeschoven naar de hoofdmacht. En als Ricciardo ook de deur wordt gewezen, dan staan Isack Hadjar en Ayumu Iwasa te trappelen om hun kans te krijgen.

Bij Alpine is het daarentegen al zo goed als zeker wie de teamgenoot van Pierre Gasly wordt. Jack Doohan krijgt de kans van de Franse renstal en wordt zodoende gepromoveerd van juniorcoureur naar het F1-team. Het lijkt daarbij slechts een kwestie van tijd voordat de Australiër definitief wordt aangekondigd bij Alpine.

Een team waar het nog lang niet zeker is wie de tweede rijder wordt, is Stake F1. Inmiddels zijn er nog twee topkandidaten over, zo kon RacingNews365 eerder melden. Het gaat om Valtteri Bottas en Gabriel Bortoleto, die veel indruk in de Formule 2 maakt. Wat het wel moeilijker maakt voor de Braziliaan: hij staat onder contract bij McLaren. Wanneer daar een keuze wordt gemaakt, dat is lastig in te schatten.

Al met al kan het zomaar eens zijn dat Silly Season vrij snel wordt afgerond. Voor Logan Sargeant, Guanyu Zhou en Kevin Magnussen lijkt er daarbij slecht nieuws te zijn, want voorlopig lijken zij niet te kunnen rekenen op een zitje voor volgend jaar. Maar het is en blijft de Formule 1, dus niks is zeker...

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel