Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 2026

Teams krijgen hun zin: F1 neemt afscheid van dit standaardonderdeel

Vanaf de start van het nieuwe reglement in 2026 krijgen Formule 1-teams de vrijheid om een eigen velgenleverancier te kiezen. Nu zijn de teams nog verplicht om een standaard model te gebruiken, maar dat is over anderhalf jaar verleden tijd.

Pirelli tyres
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al sinds jaar en dag levert Pirelli de banden aan de Formule 1-teams. Daar waar Bridgestone kort interesse toonde om terug te keren in de koningsklasse, heeft de Italiaanse bandenfabrikant opnieuw het alleenrecht weten te behouden.

Geen bandenoorlog dus in de Formule 1, maar de teams krijgen nu wel meer vrijheid in de keuze rondom de velgen. De afgelopen jaren maakte de Formule 1 gebruik van een standaard model van BBS, maar vanaf 2026 is dat verleden tijd.

De FIA bevestigt dit tegenover Motorsport.com. Zodra het nieuwe technische reglement over anderhalf jaar van kracht zal zijn, mogen de teams zelf beslissen welke leverancier zij gebruiken voor de velgen. Het is een langgekoesterde wens van verschillende teams en na afwegingen van de FIA is dat verzoek nu gehonoreerd.

Volgens de autosportfederatie zijn de velgen namelijk geen 'performance differentiator' en dus wordt er geen ontwikkelingsstrijd verwacht. Het betekent dat normaal gesproken de kosten binnen de perken zullen blijven. Ook kunnen teams bij kapotte onderdelen of andere ongemakken sneller schakelen met hun eigen partners dan met partners van de Formule 1 zelf. 

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel