Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur van Daytona

Drama voor Van der Zande, toch grote kans op Nederlands succes in Daytona

De 24 uur van Daytona is halverwege. De befaamde 24-uursrace in Florida kende een avond met meerdere incidenten en spannende gevechten.

Renger van der Zande Cadillac Daytona 24h
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Courtesy of IMSA

In de hoogste klasse, de GTP-klasse, reden Renger van der Zande en zijn teamgenoten een goede race toen Sebastien Bourdais werd getroffen door problemen. De Fransman raakte van de baan en riep vervolgens dat hij tegen brokstukken aan was gereden. Vanaf P2 zakte het fabrieksteam van Cadillac daardoor terug tot P6, met meer dan een ronde achterstand op de leiders van Whelen Cadillac Racing.

Met nog ruim 11 uur te gaan is er echter nog veel mogelijk, dus Van der Zande heeft nog steeds een kans op zijn derde overwinning in Daytona. Inmiddels is hij namelijk opgerukt naar P4 en zit hij weer in de lead lap, mede door problemen bij de concurrentie.

De andere Nederlander in de GTP-klasse, Tijmen van der Helm, rijdt op de zevende positie met een achterstand van twee ronden. Voor hem wordt het een lastiger verhaal om nog te winnen, maar in Daytona is niets onmogelijk.

Update 09:00 uur: Van der Zande is stilgevallen en lijkt een zege te kunnen vergeten.
Update 09:45 uur: Van der Zande is uitgevallen.

			© Courtesy of IMSA
	© Courtesy of IMSA

Kansen op Nederlands succes

In de LMP2-klasse, waar geen landgenoten meedoen, gaat halverwege de race Inter Europol met Tom Dillman achter het stuur aan de leiding, gevolgd door Connor Zilisch namens ERA Motorsport en Felipe Massa namens Riley Motorsport. De Braziliaanse oud-F1-coureur, die voor het eerst op Daytona racet, maakt vooralsnog indruk in zijn LMP2-bolide.

Achter het LMP2-veld vinden we de GT-klassen, verdeeld over de GTD en de GTD-pro klasse. De verschillende GT-bolides zijn door toedoen van een zogeheten Balance of Performance ongeveer van hetzelfde niveau, maar de samenstelling van de coureurs bepaald of een team uitkomt in de normale klasse of de pro-klasse. Zowel in de GTD als de GTD-pro-klasse strijden er Nederlanders om de zege.

Nicky Catsburg staat er in de GTD-pro klasse namelijk goed voor. Zijn team, Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports, rijdt op de derde plek en het leider ligt binnen handbereik. Leider in de wedstrijd is de zusterauto van Corvette, met op het moment van schrijven Daniel Juncadella achter het stuur.

In de GTD-klasse is het Indy Dontje die aan de leiding gaat en jaagt op zijn tweede overwinning in Daytona. De laatste Nederlander is Larry ten Voorde, die een minder succesvolle avond en begin van de Amerikaanse nacht meemaakte. Door problemen rijdt hij op tien ronden achterstand van de leider in zijn klasse en dus kan hij een goede eindklassering wel vergeten.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel