Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Teleurgestelde Marko zag malaise bij Verstappen: "Alles kwam samen"

Max Verstappen kwam slechts tot de vijfde positie in de GP van Azerbeidzjan en zag zelfs Lando Norris voor zich finishen. Maar waar ging het mis voor de Nederlander? Helmut Marko legt het uit.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een zeer teleurstellende race voor Max Verstappen in Bakoe. De snelheid leek er geen moment echt goed in te zitten en hij moest dus genoegen nemen met P5. Tot overmaat van ramp eindigde zijn grootste concurrent voor de rijderstitel, Lando Norris, nog voor hem. Hoe kijkt Helmut Marko naar de race van Verstappen?

"Met Max zaten we in de trein met Alex Albon en dan Norris. Ze waren meer dan een seconde langzamer dan Max, of misschien nog wel meer. Maar door de situatie met de DRS kon Max er niet voorbij en dat dreef ons in de armen van Norris. Maar over het algemeen was de snelheid te laag bij Max, terwijl het bij Sergio Perez juist goed was. Max had tussendoor een paar hele snelle ronden, maar hij kon dat niet continu volhouden", zo legt de Oostenrijker uit bij ServusTV.

Marko vervolgt: "Toen wilden we aan het einde voor de snelste ronde gaan, maar dat ging weer mis door het ongeluk (tussen Perez en Carlos Sainz). Dus ondanks dat we maar drie punten hebben verloren in het rijderskampioenschap, zou ik zeggen dat we nog geluk hebben gehad."

Was de verkeerde setup bij Verstappen de reden dat hij langzamer was dan Perez? "We hebben het geprobeerd, maar dat hoort bij onze auto. Als je het overdrijft, dan verlies je abrupt performance. En dan kun je een of twee ronden snel rijden, maar de bandenslijtage was ook beduidend hoger dan bij Checo. Max had ook remproblemen, dus alles kwam samen."

Toch is Marko optimistisch over de gekozen koers bij Red Bull. "Ik zou zeggen dat de richting goed is, maar ik ben bang dat we voor Austin geen vooruitgang kunnen boeken. We moeten dus nog door de race in Singapore zien te komen. Maar godzijdank hebben we maar drie punten verloren in het kampioenschap", zo sluit hij af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel