Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Titelverdediger Al-Attiyah deelt Sainz nieuwe steek onder water uit: "Vergeet het maar!"

Titelverdediger Nasser Al-Attiyah en Carlos Sainz senior waren voor de start van de Dakar Rally al aan het kibbelen en voegen daar na de eerste etappe een nieuw hoofdstuk aan toe. Al-Attiyah gelooft er niets van dat Sainz drie lekke banden had.

Nasser Al-Attiyah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste etappe van de Dakar Rally verliep niet al te best voor titelverdediger Nasser Al-Attiyah. De Qatarees had twee lekke banden in de beginfase en moest het daarna rustig aan doen om niet nog meer schade op te lopen. Al-Attiyah zou uiteindelijk net buiten de top twintig finishen en bijna een halfuur verliezen. Geen man overboord natuurlijk, maar een fijne start is het niet.

Bij Audi ging het een stukje beter, terwijl Al-Attiyah voor de rally nog riep dat de complexe, elektrisch aangedreven bolides na drie dagen weer thuis zouden zijn. Carlos Sainz senior, die toen geïrriteerd op Al-Attiyah reageerde, werd tweede achter de verrassende Guillaume De Mevius, al verklaarde de Spanjaard na afloop dat hij drie lekke banden had gehad. Sainz had de tweede plaats dus stiekem niet aan zien komen.

"Ik verloor weinig tijd, dus ik bleef doorgaan en na vijftien tot twintig kilometer begonnen de stenen", vertelt Sainz bij Motorsport.com. "Ik had een lekke band, dus ik veranderde van bandenspanning om niet meer tijd te verliezen met twee reservewielen. Ik bleef gaan en toen kreeg ik weer een lekke band. Omdat ik geen banden meer over had, bleef ik doorrijden in het zand. Daar kwam ik een andere auto tegen, had ik wéér een lekke band en moest ik wisselen. Daarna moest ik een leeglopende band bijvullen met lucht en ik dacht dat ik vijftien tot twintig minuten had verloren."

Al-Attiyah gelooft Sainz niet

Al-Attiyah gelooft op zijn beurt helemaal niets van het verhaal van Sainz. "Het is niet waar. Als hij drie lekke banden had gehad, reed hij nu nog rond. Het is niet waar, vergeet het maar! Wij weten wie lekke banden hebben gehad en wie niet. Het maakt ook niet uit of Carlos drie lekke banden heeft gehad. Zondag wacht er weer een lange etappe en we zijn net begonnen. Sainz heeft het goed gedaan, zonder problemen."

De Qatarees liep dus tijdsverlies op en wijst naar... lekke banden! "Na de eerste vijftig kilometer hadden we een lekke band, waarna we de spanning aanpasten. Na tachtig kilometer was er opnieuw iets raars, dus we hadden geen reservebanden meer over voor de rest van de etappe. We moesten nog 300 kilometer rijden en besloten om het rustig aan te doen. Het maakte me niets meer uit. De laatste vijftien kilometer heb ik het nog geprobeerd en we hebben een goede tijd neergezet."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel