Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Toen Verstappen van het podium werd gehaald: "Slechtste beslissing in de F1-geschiedenis"

De inhaalrace van je leven rijden en na afloop uit het podiumkamertje verwijderd worden, het overkwam Max Verstappen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2017.

Verstappen Verenigde Staten 2017
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2017 rijden de teams voor het eerst met een nieuwe generatie auto's. Red Bull en Max Verstappen lopen aan het begin van het seizoen nog achter de feiten aan, maar maken veel terrein goed op de naaste concurrenten Mercedes en Ferrari. In het najaar heeft het team de snelheid te pakken en doen Verstappen en Daniel Ricciardo regelmatig mee om overwinningen. Wanneer het Formule 1-circus in de Verenigde Staten neerstrijkt, heeft Verstappen bijvoorbeeld net een zege geboekt in Maleisië.

De verwachtingen worden voorafgaand aan het weekend in Austin wat getemperd. Verstappen moet vanaf de zestiende plaats starten na een motorwissel en lijkt niet in aanmerking te komen voor een podiumplaats. Niets blijkt minder waar, want de Nederlander werkt zich snel op tijdens de race en komt in de slotfase vlak achter de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen terecht. Zij rijden op plaats twee en drie, waarna Verstappen uiteindelijk op fameuze wijze de derde plaats van Raikkonen weet over te nemen. De op dat moment twintigjarige coureur haalt de Fin in de laatste sector van de laatste ronde van de race in en lijkt op die manier toch op het podium te eindigen.

Verstappen wordt uit podiumkamertje gehaald

Lijkt, want ook in 2017 spelen track limits al een hoofdrol in de Formule 1. Verstappen is bij zijn inhaalactie met vier wielen van de baan gegaan en krijgt na afloop een straf van vijf seconden. De Nederlander staat al af te koelen in de cooldown room, maar wordt dus, net als een jaar eerder in Mexico, weer door de FIA verwijderd. Het moment levert veel rumoer op, omdat veel coureurs en teams het niet eens zijn met de straf en de inhaalactie als geweldig bestempelen.

Zelfs Niki Lauda, op dat moment adviseur bij Mercedes, sprak schande van de straf. "Dit is de slechtste beslissing in de historie van de Formule 1. Max deed niets verkeerd. Het zijn Formule 1-coureurs en we rijden niet op een normale weg. Het is belachelijk en de sport wordt zo om zeep geholpen. Er was niets mis met zijn actie, het was een correcte inhaalactie."

Bekijk hieronder het moment waarop Verstappen uit de cooldown room verwijderd wordt!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel