Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Topoverleg Red Bull in Monza, Horner spreekt na maanden met belangrijke partner

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft dit weekend een ontmoeting gehad met de CEO van Ford, Jim Farley. Op het oog lijkt dat niet zo bijzonder, maar de twee, die in de toekomst toch veelvuldig met elkaar zullen samenwerken, hadden elkaar dit jaar nog helemaal niet gesproken. Dat meldt De Telegraaf.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing en Ford gaan vanaf 2026 intensief met elkaar samenwerken, om zo de Red Bull Powertrains-motor te ontwikkelen. Daarbij ontwikkelt de Oostenrijkse renstal voor het eerst zelf een eigen motor. Achter de schermen wordt er als vanzelfsprekend al hard gewerkt aan de voorbereidingen. Maar de teambaas van Red Bull, Christian Horner, en de CEO van Ford, Jim Farley, hadden elkaar dit jaar nog helemaal niet gesproken. 

Dat de twee nog niet met elkaar spraken, heeft volgens De Telegraaf te maken met het onderzoek van mogelijk grensoverschrijdend gedrag naar de teambaas van eerder dit jaar. Inmiddels is de Brit vrijgepleit, maar het werd eerder al duidelijk dat Farley uitleg eiste over de hele saga.

De CEO van Ford zou namelijk in een brief naar het hoofdkantoor van Red Bull het volgende hebben gesteld. "Zoals we eerder hebben aangegeven, en zonder een bevredigend antwoord te hebben gekregen, valt over de waarden die Ford nastreeft niet te onderhandelen. We zijn eveneens gefrustreerd door het gebrek aan transparantie rond deze kwestie bij ons, uw zakelijke partners, en kijken uit naar een volledig verslag van alle bevindingen."

Maar op de zaterdag in Monza spraken de twee kopstukken met elkaar. "De meeting verliep erg goed. Ze hebben ongeveer een uur gepraat over de plannen voor volgend jaar en voor 2026", zo laat een woordvoerder van Red Bull tegenover hetzelfde medium weten. Bovendien zouden ook de Thaise grootaandeelhouder van Red Bull, Chalerm Yoovidhya en Red Bull-baas Oliver Mintzlaff zich op de zondag melden in Monza.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel