Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda doet opvallende onthulling na vier jaar in F1

Yuki Tsunoda is bezig aan zijn vierde jaar in de koningsklasse van de autosport. De Japanner is van mening dat dit zijn beste jaar is in de Formule 1, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Tsunoda
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In een exclusief interview met RacingNews365 blikt Yuki Tsunoda terug op de eerste helft van zijn vierde seizoen in de Formule 1.De 24-jarige coureur heeft indruk gemaakt in de strijd met zijn meer ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo. Het zorgt er voor dat Tsunoda momenteel een voorsprong van tien punten heeft ten opzichte van zijn Australische teamgenoot. De prestaties van Tsunoda werden alom geprezen, waardoor velen zich afvroegen waarom hij niet serieus in aanmerking kwam voor het Red Bull-stoeltje naast Max Verstappen.

"Tot nu toe ben ik zeker het meest tevreden over mijn prestaties in de afgelopen vier jaar", aldus de Japanse coureur over zijn seizoen. "Er zijn natuurlijk veel dingen die ik beter had kunnen doen, maar het is niet slecht."

De tekst gaat verder na de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Montreal was 'een beetje onnodig'

Tsunoda's prestaties leidden ertoe dat hij werd beloond met een contractverlenging van RB, waardoor hij ten minste tot eind 2025 in de Red Bull-familie zal blijven. Dat nieuws werd bekendgemaakt in Montreal, in een weekend dat de 24-jarige aanstipt als een van zijn dieptepunten van het seizoen. Terwijl Tsunoda in de punten reed op het Circuit Gilles Villeneuve, spinde hij in ronde 66 van de 70 ronden, waardoor hij terugviel en zo vier punten weggooide.

"In Montreal maakte ik zeker een fout toen ik in de punten reed, waardoor ik punten verloor", bevestigde hij toen hem werd gevraagd welke delen van het seizoen beter hadden gekund. "Dus dat was een beetje onnodig. Bahrein ook. Gewoon dingen die ik zelf kan oplossen", aldus de Japanner.

Tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein gaf RB Tsunoda de opdracht om in de slotfase opzij te gaan voor Ricciardo, zodat de Australiër de auto's voor hem kon aanvallen met Kevin Magnussen en Zhou Guanyu op korte afstand. Nadat hij zijn teamgenoot nog een ronde had opgehouden, ging de Japanse coureur aan de kant en uitte hij via de teamradio zijn frustraties, zowel voor als na het accepteren van de instructie. Hij finishte uiteindelijk achter Ricciardo en uitte in de uitloopronde nogmaals zijn frustratie door zeer agressief voorbij Ricciardo te gaan.

Bekijk hieronder de beelden. De tekst gaat verder na de video.

Tsunoda voelt dat hij 'op de goede weg' is

Na het voorval in Bahrein, dat door zijn sterke vorm grotendeels is vergeten, gaf Tsunoda aan welke delen van het seizoen goed zijn verlopen. De Japanse coureur noemde de Grand Prix van Groot-Brittannië als voorbeeld van zijn recente progressie. Na zijn kwalificatie op P13 werkte Tsunoda zich langs de voorliggers om op zondag alsnog een punt te scoren, ondanks het feit dat hij niet het gevoel had dat zijn RB die dag tot een resultaat in staat was.

"Silverstone was een race waar we niet echt punten verwachtten, zeker niet toen we te maken kregen met droge omstandigheden", zo legt Tsunoda uit. "Natuurlijk hielp het beetje regen, de gemengde omstandigheden, een beetje, maar we konden punten scoren onder moeilijke omstandigheden en in een moeilijke situatie. Als ik terugkijk naar de eerste jaren (van mijn F1-carrière), denk ik niet dat ik punten had kunnen halen, dus ik heb zeker het gevoel dat ik mezelf kan verbeteren en op de goede weg zit."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel