Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2024

Lando Norris heeft poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Naast hem staat Max Verstappen op de eerste startrij, met daarachter Lewis Hamilton en George Russell.

Norris FP2 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van de kwalificatie was het nog relatief rustig op de baan in Barcelona, maar naarmate de tijd wegtikte in Q1, kwamen er steeds meer auto's op het circuit. Uiteindelijk vielen er in tegenstelling tot de voorgaande races geen grote namen af in het eerste deel, al vielen de RB's erg tegen. Zowel Yuki Tsunoda als Daniel Ricciardo lagen er al in het eerste deel uit, net als Kevin Magnussen, Alexander Albon en Logan Sargeant.

In het tweede deel van de kwalificatie was het Verstappen die een tiende sneller was dan de concurrentie. Daarmee ging hij gemakkelijk naar Q3, maar dat gold niet voor Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg, Lance Stroll en Guanyu Zhou. Alonso miste het laatste deel van de kwalificatie op een paar honderdsten.

Uiteindelijk was het Lando Norris die polepostion pakt voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje, met Verstappen daar twee honderdsten achter. Lewis Hamilton en George Russell staan op de tweede startrij. De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, kwam niet verder dan de achtste tijd.

Bekijk de volledige uitslag hieronder!

Uitslag Kwalificatie - Spanje

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel