Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vandoorne looft Verstappen, wijst op specifieke kwaliteit

Stoffel Vandoorne nam het in 2017 en 2018 in de Formule 1 op tegen Max Verstappen. Hij looft de prestaties van de Nederlander en wijst specifiek op één specifieke kwaliteit van de Nederlander.

Verstappen GP Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van België kende uiteindelijk niet het resultaat waar Max Verstappen op had gehoopt. Met P4 en twaalf punten in de tas vertrok hij vanaf zijn favoriete circuit om te genieten van de zomerstop. Ook al stond hij niet op het podium en wist hij de afgelopen vier Grands Prix niet te winnen, de Belg Stoffel Vandoorne is onder de indruk van de Nederlander.

Verstappen sloeg in de eerste vrije training namelijk een groot gat met de concurrentie en was ruim een halve seconde sneller dan wie dan ook. In de derde sessie was de Nederlander zelfs een kleine anderhalve seconde sneller in de natte omstandigheden, om in de kwalificatie ook met ruime marge toe te slaan.

"Kijk naar zijn allereerste ronde van het weekend. Hij was ongeveer twee seconden sneller dan iedereen. Max vliegt hier echt in het rond en houdt van deze baan. En hij heeft gewoon superveel vertrouwen in de auto. Hij weet precies wat hij kan verwachten", zo vertelt Vandoorne in de F1 Nation-podcast. De Belg rijdt zelf tegenwoordig in de Formule E en in het WEC.

"Vanaf het eerste rondje van het weekend was hij al dé kandidaat voor poleposition. En natuurlijk waren de omstandigheden in de kwalificatie heel anders. Op het natte wegdek was hij gewoonweg uitstekend. Hij heeft het natuurlijke gevoel met de auto om het in de eerste ronde al te doen", aldus de Belg.

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel