Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur onthult waarom hij Sainz zo vroeg slecht nieuws bracht

Nog voor de start van het huidige F1-seizoen kreeg Carlos Sainz al te horen dat het zijn laatste jaar bij Ferrari zou zijn. Teambaas Frederic Vasseur vertelt waarom hij de Spanjaard al zo vroeg de onheilstijding gaf.

Vassuer Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Ferrari nog voor de start van het seizoen bevestigde dat Lewis Hamilton in 2025 de overstap zou maken naar het Italiaanse team, betekende dit direct dus ook een einde van het dienstverband van Carlos Sainz.

Dat het nieuws bekend werd gemaakt nog voor de eerste race van het seizoen, kwam voor velen als een verrassing. Ook voor de Spanjaard zelf. Inmiddels is duidelijk dat hij verkast naar Williams, maar het duurde dus een half jaar voor duidelijk werd wat de volgende stap van Sainz zou worden.

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur was een belangrijke reden om het nieuws begin februari al bekend te maken dat Sainz zich zo kon concentreren op het komende seizoen. "Als je kijkt naar het eerste deel van het seizoen, rekening houdend met het feit dat hij ook Djedda miste (vanwege ene blindedarm-operatie, red), dan deed hij het erg goed", vertelt Vasseur aan de media, waaronder RacingNews365, over zijn vertrekkende coureur.

"Hij is zeer professioneel, zeer consistent en het was een deel van mijn motivatie aan het begin van het jaar om de aankondiging vrij vroeg te doen om hem gefocust te hebben. Ik wist dat hij op een gegeven moment ergens zou moeten tekenen en dat dit een afleiding zou kunnen zijn, maar het was veel beter om hierop te anticiperen. Maar eerlijk gezegd is de benadering van Carlos megaprofessioneel en hij was dit seizoen vanaf de eerste dag megaprofessioneel, net als vorig jaar."

Vasseur is dus vol lof over Sainz en verwerpt het idee dat afleidingen buiten de baan gevolgen hadden op het circuit voor de drievoudig Grand Prix-winnaar. De Spanjaard begon het seizoen uitstekend, pakte een podium in de openingsronde en won de Grand Prix van Australië, slechts enkele weken nadat hij de race in Saoedi-Arabië had gemist vanwege de blindedarmontsteking en de daarop volgende operatie.

Daarna volgde nog een derde plaats in Japan en scoorde Sainz consequent punten en reed hij nog twee keer naar het podium. De media-aandacht voor zijn volgende stap in de F1 groeide in de aanloop naar de zomerstop, zonder dat zijn nieuwe team werd aangekondigd. "De laatste paar weken voorafgaand aan de zomerstop waren er zeker meer vragen dan voorheen en dat leidt af", zegt Vasseur nu.

"Maar als je kijkt naar de kwalificatie voor de Grand Prix van België, dan zie je dat hij het in Q1 en Q2 uitstekend deed. Pas in de laatste ronde van Q3 maakte hij een fout in bocht 1. Je hoeft geen conclusie te trekken uit het feit dat hij net vijf meter te laat remde, het is geen gevolg van iets, hij bleef Charles Leclerc voor in Q1 en Q2."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel