Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur ziet positieve ontwikkelingen bij Ferrari: "Maar dat viel tegen"

Ferrari heeft de eerste seizoenshelft afgesloten op de derde plek in het constructeurskampioenschap, terwijl de Scuderia lange tijd de tweede positie in handen had. Al een aantal races gaat het niet vanzelf bij de Italiaanse renstal, maar in België werd er toch nog een beker mee naar huis genomen.

Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari begon zo sterk aan 2024, met minimaal één podiumplek in de eerste vier races van het seizoen. Maar in de afgelopen zes races stond de Scuderia slechts twee keer op het podium, beide keren ook nog door het nodige geluk. Desondanks gaat Ferrari-teambaas Frederic Vasseur met een redelijk gevoel de zomerstop in, gezien het resultaat tijdens de GP van België.

"Als je minder dan tien seconden achter de winnaar eindigt op Spa, dan kun je je voorstellen dat de snelheid behoorlijk was. Ik ben best tevreden met de algehele performance, maar wat teleurgesteld over het resultaat. Het doel was niet om op P4 en P7 te finishen (P3 en P6 na de diskwalificatie van George Russell, red.), maar over het algemeen was het tempo oké", zo vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365.

"Als je kijkt naar het beeld van de vrijdagochtend: iedereen dacht dat Max Verstappen zou vliegen en de race zou winnen, zelfs met de straf, terwijl Mercedes het heel moeilijk had. Maar ze zijn terug. Aan het eind van de dag is het zo krap, omdat we het hebben over één of twee tienden per ronde. Dat betekent dat als je een klein probleem kunt oplossen of kleine stapjes vooruit kunt zetten met de afstelling, dat dat een enorm verschil maakt."

Vasseur: "Het is waarschijnlijk iets goeds voor het kampioenschap. Je hebt vier teams in de race, met zes coureurs binnen 10 seconden aan het einde van de GP. Dit is mega op Spa."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel