Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verrassende kandidaat als nieuwe teamgenoot Verstappen: "Dan wordt hij overwogen"

Sergio Perez weet in ieder geval dat hij ook de komende tien races nog voor Red Bull Racing mag uitkomen. Maar wie er vanaf 2025 de teamgenoot van Max Verstappen is bij de Oostenrijkse renstal, is nog niet duidelijk. De CEO van Visa Cash App RB (RB), Peter Bayer, geeft nu aan dat een van zijn pupillen ook kans maakt op een promotie.

Perez FP2 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het tweede stoeltje bij Red Bull is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Sergio Perez stond onder flinke druk, maar kreeg aan het begin van de zomerstop het vertrouwen van teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko. De Mexicaan krijgt nog zeker tien races de tijd, maar of hij zijn contract, dat tot en met 2026 loopt, ook daadwerkelijk mag uitdienen, dat is nog lang niet zeker.

"De kaarten worden voor 2025 opnieuw geschud", zo liet Marko zich namelijk al ontvallen. Het zou zeker niet voor het eerst zijn dat Red Bull besluit om voortijdig afscheid te nemen van een coureur en daarbij schuwden de Oostenrijkers eerder niet om middenin het jaar al een rigoureuze beslissing te nemen. De CEO van RB, Peter Bayer, denkt in ieder geval dat Yuki Tsunoda een optie blijft voor de Oostenrijkse hoofdmacht.

"Helmut zei het al, één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat betekent dat als Yuki constant op dit niveau blijft rijden, hij overwogen gaat worden voor een zitje bij Red Bull Racing. Dat is onderaan de streep exact de missie die we hebben en de missie die we van de aandeelhouders hebben gekregen", vertelt de Oostenrijker tegenover Motorsport.

"Als dat betekent dat hij nog een jaar naast een sterke Daniel Ricciardo moet rijden, dan blijft dat een optie. Het kan ook een optie zijn dat we denken: 'oké, hij is er nu klaar voor.' Dan gaan we met Liam Lawson in gesprek. We hebben geen haast, ondanks dat mensen dat denken. Dat komt, omdat we alle opties nog voor handen hebben", zo sluit Bayer af.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel