Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verrassende Nederlandse debutant in F2 tijdens GP Italië

Niet een, maar twee Nederlanders tijdens de Formule 2 tijdens de Grand Prix van Italië. Niels Koolen maakt namelijk zijn debuut in de opstapklasse bij AIX Racing.

Taylor Barnard
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nederlander Niels Koolen maakt zijn debuut in de Formule 2 tijdens de Grand Prix van Italië. Hij stapt in bij het team van AIX Racing en rijdt niet alleen op Monza, maar ook in Bakoe. De Nederlander vervangt Taylor Barnard. Koolen is 23 jaar en rijdt dit jaar in de Indy NXT en in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series.

Koolen is maar wat blij met zijn kans in de hoogste opstapklasse voor de Formule 1. "Ik ben erg blij met de kans van AIX Racing om deel te nemen aan de Formule 2 in Monza en Baku. Een paar jaar geleden had ik de droom om in de Formule 2 te racen. Sindsdien heb ik constant getraind om mezelf voor te bereiden op deze stap. Ik wil alle mensen bedanken die me hebben gesteund in deze reis en kijk uit naar mijn eerste Formule 2-race."

Koolen is daarmee de tweede Nederlander die in de F2 in actie komt op Monza. Verschoor staat momenteel op de dertiende positie in het kampioenschap met twee keer P3 als beste resultaat. Hij won twee keer een race, maar werd na beide races gediskwalificeerd.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel